u mnie spalanie lpg w granicach 7-8l także jestem również mega pozytywnie zaskoczony, zobaczymy czy letnie buty zmienią statystyki na plus lub minus - ten napis na gumie - SAVES FUEL zobaczymy
Ile Panda Wam pali LPG? i jak jeździcie?
Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
- bombel
- Maniak
- Imię: Sebastian
- gadu: 1320359
- Kontakt:
Re: Ile Panda Wam pali LPG? i jak jeździcie?
mnie eco chyba nie lubi
u mnie spalanie lpg w granicach 7-8l także jestem również mega pozytywnie zaskoczony, zobaczymy czy letnie buty zmienią statystyki na plus lub minus - ten napis na gumie - SAVES FUEL zobaczymy
- ma16
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Marek
- gadu: 6657256
tak czytam i czytam i nie wiem jak wy to robicie... u mnie poniżej 9 l nie chce zejść... 
Prawdziwy zdrajca włoskiej marki Powraca !
Pełny MES. Osiowanie, błędy itp. Kontakt PW.
Pełny MES. Osiowanie, błędy itp. Kontakt PW.
- victor89
- Klubowicz
- Imię: Wiktor
- gadu: 2338614
Po świątecznych podróżach (900Km) spalanie wyszło ~6,6L na kapciu 185/60 R14
Po naprawie przodu, wymianie oleju powinno być niżej
Na 29L zrobiłem 444Km na gazie za 2.55zł/L
Nie wiem skąd oni mają taką cenę, ale zawsze tankuje na tamtej stacji jak jestem u Babci
Po naprawie przodu, wymianie oleju powinno być niżej
Na 29L zrobiłem 444Km na gazie za 2.55zł/L
Nie wiem skąd oni mają taką cenę, ale zawsze tankuje na tamtej stacji jak jestem u Babci
- bombel
- Maniak
- Kontakt:
ma16 pisze:tak czytam i czytam i nie wiem jak wy to robicie... u mnie poniżej 9 l nie chce zejść...
mam podobnie jak widzę niektórych wyniki na Pb
U mnie 6,6-6,8 przy jeździe pozamiejskiej (100km do pracy w obie strony) - jazda raczej spokojna
- bombel
- Maniak
- Kontakt:
koma30 pisze:U mnie 6,6-6,8 przy jeździe pozamiejskiej (100km do pracy w obie strony) - jazda raczej spokojna
No to musi byc na prawde sennie jak takie spalanko
-
Borys
- Leader Team
- Imię: Paweł
- gadu: 3278890
u mnie pierwsze tankowanie po montazu wyszło 7 literkow wiec jest dobrze jazda raczej wiekszosc na trasie 
Mój żółty budyń http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=2469" onclick="window.open(this.href);return false;
- elitspro
- Fanatyk na emeryturze
- gadu: 4928172
W mieście równo 10l, a na trasie 7-8l. Instalacja tartarini.
-
Borys
- Leader Team
drugie tankowanie wyszło 6,87
większość trasa
Mój żółty budyń http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=2469" onclick="window.open(this.href);return false;
Panda 1.1, instalka II generacji, dzienny dystans ponad 50 km w trybie mieszanym z przewagą trasy. Spalanie na poziomie 6,5L. Jazda płynna bez szaleństw.
-
Borys
- Leader Team
turim pisze:Panda 1.1, instalka II generacji, dzienny dystans ponad 50 km w trybie mieszanym z przewagą trasy. Spalanie na poziomie 6,5L. Jazda płynna bez szaleństw.
u mnie dystans dzienny min 70 a czasami nawet dwa razy tyle Nowa instalacja mam nadzieje ze spalanie bedzie jak twoje
- Forsaken
- Klubowicz
- Imię: Piotrek
Na trasie mam ok 6,5-6,7 l/100km
W mieście 7,6 - 9 w zależności od korków. Mieszana wychodzi ok 7,5
Wiadomo technika jazdy dużo zmienia ale powiem Wam że moja żona ma activa z tą samą instalacją co ja i spala jej ok 2l więcej na 100.
W mieście 7,6 - 9 w zależności od korków. Mieszana wychodzi ok 7,5
Wiadomo technika jazdy dużo zmienia ale powiem Wam że moja żona ma activa z tą samą instalacją co ja i spala jej ok 2l więcej na 100.
- Worczynski
- Klubowicz na emeryturze
- gadu: 0
Spalanie jest zależne od groma czynników, począwszy od jakości gazu, przez warunki drogowe, kończąc na stylu jazdy. Na LPG zauważam, że wszystkie te czynniki mają dużo bardziej widoczny wpływ niż na czystej bezołowiowej 
Po przejechaniu 3500 km Pandą jestem niezwykle miło zaskoczony jej spalaniem.
Fabryczna instalacja Tartarini, na zimowych oponach.
W trasie - bardzo duży człek + pies + bagaże + warunki zimowe + górki ( rejony południowej Polski i Słowacja) + max V 110km/h spalanie na poziomie 6,7 - 7,0 LPG
W mieście (Łódź) - bardzo duży człek + niewielkie ładunki + warunki wiosenne + żwawa ale nie bandycka jazda, spalanie na poziomie 6,6 - 6,8 LPG
Fabryczna instalacja Tartarini, na zimowych oponach.
W trasie - bardzo duży człek + pies + bagaże + warunki zimowe + górki ( rejony południowej Polski i Słowacja) + max V 110km/h spalanie na poziomie 6,7 - 7,0 LPG
W mieście (Łódź) - bardzo duży człek + niewielkie ładunki + warunki wiosenne + żwawa ale nie bandycka jazda, spalanie na poziomie 6,6 - 6,8 LPG
borysek123 pisze:turim pisze:Panda 1.1, instalka II generacji, dzienny dystans ponad 50 km w trybie mieszanym z przewagą trasy. Spalanie na poziomie 6,5L. Jazda płynna bez szaleństw.
u mnie dystans dzienny min 70 a czasami nawet dwa razy tyle Nowa instalacja mam nadzieje ze spalanie bedzie jak twoje
Grunt to nie szaleć. W autkach o tak niewielkim silniku i małej mocy jak Panda aby jeżdzić ekonomicznie najważniejszy jest sposób jazdy. Wciskając gaz do dechy spalanie wzrasta znacząco, a jazda wiele szybsza nie jest. Dla przykładu: miałem kiedyś Seja 0.9 LPG - jeżdząc do pracy w większości trasą miałem spalanie na poziomie 7,5-8 litrów. Potem jeździła nim żona (która nie ciśnie na każdej prostej ile tylko się da)- jej natomiast spalanie spadło do 5,5-6 litrów. Przypuszczam że z Pandą było by podobnie - gdybym ja jeździł to spalanie pewnie było by większe.