Szkody z OC - pomoc/sugestie/doświadczenia

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Awatar użytkownika
marcooo
Bywalec
Imię: Marek
gadu: 0

Re: Szkody z OC - pomoc/sugestie/doświadczenia

Post autor: marcooo »

Czy ktoś z obecnych umie "przeczytać" kosztorys? Dostałem wycenę szkody ale widzę tam tylko roboczogodziny a nigdzie części, czyli że chcą wszystko zaszpachlować ?
Awatar użytkownika
Lukasz
Przyjaciel klubu
Imię: Łukasz
gadu: 8896262

Post autor: Lukasz »

marcooo pisze:Czy ktoś z obecnych umie "przeczytać" kosztorys? Dostałem wycenę szkody ale widzę tam tylko roboczogodziny a nigdzie części, czyli że chcą wszystko zaszpachlować ?

Posłałem ci PW
Awatar użytkownika
bart_tychy
Klubowicz na emeryturze
Imię: Bartek
gadu: 0

Post autor: bart_tychy »

po pewnej niezbyt miłej przygodzie z tirem, gość z lawety zaproponował kasę do ręki (nie pandą) jednak to był lekki wałek ;) ponieważ kasa do ręki, ale umowa kupna sprzedaży dopiero po załatwieniu wszystkich formalności z ubezpieczycielem. Trzebabyło dać wszystkie upoważnienia do kontaktu z ubezpieczycielami (zarówno naszym jak i sprawcy). Suma summarum z tego co wiem to chłop na czysto zarobił 10k w miesiąc :) likwidacja szkody możliwa 99% wartości z OC sprawcy lub 70% z AC - powyżej tych wartości to już szkoda całkowita. dodatkowo jest teraz możliwość korzystania z odwróconego OC. Znaczy to mniej więcej tyle że kontaktujemy się z naszym ubezpieczycielem :)
ODPOWIEDZ