Hobby?
Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
- JDK
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Jędrek
- gadu: 7765035
- Panda: Była Biała,
Był Sunny,
Było Cc 1.2,
Było Bmw e36 coupe
Jest Sej 1.4 16v 6 speed - Lokalizacja: Łódź
http://demotywatory.pl/2471292/Kupno-lu ... fotografem
kazdy lubi co innego
i nigdy sie nie zrozumie pewnych rzeczy u innych 
- bart_tychy
- Imię: Bartek
- gadu: 0
- Panda: była, ale nie ma :(
jest paseratti - Lokalizacja: Tychy
- jojo81
- gadu: 5680922
- Panda: 1.1 2004 r. Actual + drobne własne zmiany
Mam mały cyfrowy kompaktowy aparat Pentax od 6lat ale chciałem coś lepszego bo:
- z żoną lubimy chodzimy w góry i często fotografuje, żona mówi że za dużo gonie z aparatem
- miałem okazję bawić się i robić zdjęcia Sony Alfa 200 (bazuje na podzespołach z Minolty) - pewnie ktoś napisze że to kiepska lustrzanka - jego opinia i nie będę komentować. Zdjęcia wychodziły extra,bardzo dobrze mi się fociło,
Jako, że lubię robić fotki postanowiłem też sprawić sobie lustrzankę(miałem okazję robić zdjęcia hybrydą i kompakt wydaja mi się że nie wiele odstaje
).
Sprawdziłem co Pentax oferuje i po ponad 6 miesiącach zastanawiania się, oględzin, czytaniu przeróżnych opinii padło na k-x.
Zapisałem się w dziale hobby bo tylko tym zajmuję się tak naprawdę w celu rozluźnienia,zaintersowania ale nie ukrywam że amatorsko.
Niestety po ślubie jestem na etapie remontu domu i posiadania Pandy trochę aparat poszedł w kąt bo brakuje poprostu czasu.
Miałem okazję w okresie świąteczno-sylwestrowym pobawić sie aparatem
Moim amatorskim zdaniem powiem że fotki z lustrzanki wychodzą lepsze - z mojego amatorskiego doświadczenia wiem
Dodam taki przykład:
Kolega dostał od żony Nikon D90, koleś nigdy fotek cyfrówką nie robił, totalny laik, po wykonaniu ok. 10000 zdjęć zazwyczaj z pleneru zaczął sprzedawać zdjęcia na jakimś portalu i z głupoty jeszcze jakieś drobne pieniądze zarabia na fotkach.
D90 to już wypaśna lustrzanka i amator daje radę.

Kasprowy w tle po lewej
- z żoną lubimy chodzimy w góry i często fotografuje, żona mówi że za dużo gonie z aparatem
- miałem okazję bawić się i robić zdjęcia Sony Alfa 200 (bazuje na podzespołach z Minolty) - pewnie ktoś napisze że to kiepska lustrzanka - jego opinia i nie będę komentować. Zdjęcia wychodziły extra,bardzo dobrze mi się fociło,
Jako, że lubię robić fotki postanowiłem też sprawić sobie lustrzankę(miałem okazję robić zdjęcia hybrydą i kompakt wydaja mi się że nie wiele odstaje
Sprawdziłem co Pentax oferuje i po ponad 6 miesiącach zastanawiania się, oględzin, czytaniu przeróżnych opinii padło na k-x.
Zapisałem się w dziale hobby bo tylko tym zajmuję się tak naprawdę w celu rozluźnienia,zaintersowania ale nie ukrywam że amatorsko.
Niestety po ślubie jestem na etapie remontu domu i posiadania Pandy trochę aparat poszedł w kąt bo brakuje poprostu czasu.
Miałem okazję w okresie świąteczno-sylwestrowym pobawić sie aparatem
Moim amatorskim zdaniem powiem że fotki z lustrzanki wychodzą lepsze - z mojego amatorskiego doświadczenia wiem
Dodam taki przykład:
Kolega dostał od żony Nikon D90, koleś nigdy fotek cyfrówką nie robił, totalny laik, po wykonaniu ok. 10000 zdjęć zazwyczaj z pleneru zaczął sprzedawać zdjęcia na jakimś portalu i z głupoty jeszcze jakieś drobne pieniądze zarabia na fotkach.
D90 to już wypaśna lustrzanka i amator daje radę.

Kasprowy w tle po lewej
- bart_tychy
święta racja
aparat dużo daje, ale trzeba też mieć do tego smykałkę + opanować photoshop'a. http://www.lumisfera.pl/photo/952883/Pr ... C4%85.html tutaj moje zdjątko zrobione kompaktem panasonic fz38. Jak dla mnie wystarczający do tzw fotek z wakacji.
fajna fotka
a nad Kasprowym ufo widze 
fajna fotka
- bart_tychy
- JDK
- Imię: Jędrek
- gadu: 7765035
- Panda: Była Biała,
Był Sunny,
Było Cc 1.2,
Było Bmw e36 coupe
Jest Sej 1.4 16v 6 speed - Lokalizacja: Łódź
Ja mam stary aparacik ale bardzo ladne jak dla mnie robi foto ma wszystko co potrzeba a co najwazniejsze jest na paluszki
Jak cos sie z nim stanie to przynajmniej nie bedzie mnie to duzo kosztowalo
oto i on http://www.google.pl/images?hl=pl&expId ... 00&bih=799