Panda bardzo szarpie
- matyja
- Wymiatacz
- Imię: Mateusz
- gadu: 0
Re: Panda bardzo szarpie
nowe, kompletne sprzęgło można już kupić za 150 zł... cena ~500 zł, to koszt części razem z robocizną, która niestety jest bardzo droga...
- Lukasz
- Przyjaciel klubu
- Imię: Łukasz
- gadu: 8896262
za 150zł? z papieru... LUK z dociskiem (kpl) bez sensu wymieiac tylko sama tarcze.. (ja jeszcze wymienialem uszczelniacz wału - warto sprawdzic. koszt nie duży bo pare zł wiecej a robocizny nie licza bo i tak juz rozebrane - a jak wiemy za skrzynia bezposrednio nie widac jak tam uszczelnienie wału wygląda..) to masz te 450zł z robocizna...
- ciopik
- Aktywny
- Imię: Marek
Niewiem jak w Pandzie ale w Brawce sama robocizna kosztowala mnie 300-400 zł a sprzęgło tak jak pisze kolega wyżej 450 zł
ciopik pisze:JTX to jednak nie masz podobnych objawów do @krzak bo mu szarpie jak puszcza gaz natomiast u ciebie to bardziej wygląda że występuje jak puszczasz sprzęgło tzn. te skoki przy redukcji.
Mialem takie skoki w brawce z tego co powiedzial mechanik to była wina docisku
Ale jak jadę na jakimś biegu i dodaję albo odejmuje gaz to występują szarpnięcia.. więc sprzęgło nie powinno mieć tu znaczenia.
Jak narazie nie nasilają się te szarpnięcia ale chciałbym to kiedyś naprawić.
- Qnisko
- Specjalista
- Imię: Paweł
W takim razie to któraś z poduszek zawieszenie silnika lub skrzyni.
JTX pisze:ciopik pisze:JTX to jednak nie masz podobnych objawów do @krzak bo mu szarpie jak puszcza gaz natomiast u ciebie to bardziej wygląda że występuje jak puszczasz sprzęgło tzn. te skoki przy redukcji.
Mialem takie skoki w brawce z tego co powiedzial mechanik to była wina docisku
Ale jak jadę na jakimś biegu i dodaję albo odejmuje gaz to występują szarpnięcia.. więc sprzęgło nie powinno mieć tu znaczenia.
Jak narazie nie nasilają się te szarpnięcia ale chciałbym to kiedyś naprawić.
-
krzak
- Stały bywalec
- Imię: Łukasz
- gadu: 1740287
- Kontakt:
Problem prawie zanikł
A rozwiązanie było takie = odpiąć Aku na kilka minut. Komp się zresetował i nie dość, że nie szarpie to nawet żwawiej się zbiera.
http://www.999-pctv.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
U mnie po raz drugi (pierwszy raz jeszcze w zimie) zdarzyła się jakaś masakra:
http://www.youtube.com/watch?v=gTbxl7WBc8U
Najgorsze są 2 rzeczy: to, że auto nie przyspiesza (ważne zwłaszcza w momencie, gdy trzeba szybko się "zrywać") no i to, że coś niemiłosiernie wali o spód auta...
Podejrzewam sprzęgło, ale i tu zapytam, czy szanowne koleżeństwo spotkało się z czymś takim?
http://www.youtube.com/watch?v=gTbxl7WBc8U
Najgorsze są 2 rzeczy: to, że auto nie przyspiesza (ważne zwłaszcza w momencie, gdy trzeba szybko się "zrywać") no i to, że coś niemiłosiernie wali o spód auta...
Podejrzewam sprzęgło, ale i tu zapytam, czy szanowne koleżeństwo spotkało się z czymś takim?
- Forsaken
- Klubowicz
- Imię: Piotrek
Wczoraj odebrałem autko. Mechanik zrobił hamulce zgodnie z umową natomiast co do szarpania kazał mi sprawdzić jeszcze jedną rzecz zanim w koszta pójdę.
Tak się składa że będę u żony zmieniał świece i kupie championki bo podobno do tych silników są najlepsze. Włożę je do siebie i się przekonam.
Niby zmieniałem 3 mieś temu na irydowe NGK ale po akcji z kablami już nic mnie nie zdziwi. Championy idą w fabryce i takie założę.
Ostatnio poprawiłem zaślepienie powrotu spalin i pojeździłem dużo na Pb i o dziwo auto działa całkiem poprawnie. Natomiast jak wskoczę na LPG zaczyna się jazda.
Także w moim przypadku będę szukał na razie gdzieś indziej.
Tak się składa że będę u żony zmieniał świece i kupie championki bo podobno do tych silników są najlepsze. Włożę je do siebie i się przekonam.
Niby zmieniałem 3 mieś temu na irydowe NGK ale po akcji z kablami już nic mnie nie zdziwi. Championy idą w fabryce i takie założę.
Ostatnio poprawiłem zaślepienie powrotu spalin i pojeździłem dużo na Pb i o dziwo auto działa całkiem poprawnie. Natomiast jak wskoczę na LPG zaczyna się jazda.
Także w moim przypadku będę szukał na razie gdzieś indziej.
- Forsaken
- Klubowicz
Przy tej okazji potrzebuję się poradzić.
Jak pisałem wykorzystam fakt że żona ma świece do wymiany i nowe zanim do niej powędrują trafią do mnie na testy.
Stąd moje pytanie czy w silnikach z 2005 i 2007 stosuje się te same świece?
Jeśli tak to jakie?
Gość w motoryzacyjnym twierdził że były dokonywane zmiany w silnikach w 2005r.
Cewkę tez chciałbym sprawdzić. nasuwa się więc pytanie czy w silniku w 2007 i 2005 stosowano te same cewki.
Nie chce wydawać kasy bez sensu a skoro mam taką okazję to chce to sprawdzić.
Jak pisałem wykorzystam fakt że żona ma świece do wymiany i nowe zanim do niej powędrują trafią do mnie na testy.
Stąd moje pytanie czy w silnikach z 2005 i 2007 stosuje się te same świece?
Jeśli tak to jakie?
Gość w motoryzacyjnym twierdził że były dokonywane zmiany w silnikach w 2005r.
Cewkę tez chciałbym sprawdzić. nasuwa się więc pytanie czy w silniku w 2007 i 2005 stosowano te same cewki.
Nie chce wydawać kasy bez sensu a skoro mam taką okazję to chce to sprawdzić.
- Forsaken
- Klubowicz
Jestem po wymianie sprzęgła i skrzyni i W KOŃCU nie szarpie
Także u mnie przyczyną zapewne była skrzynia biegów.
Do pełni szczęścia niestety muszę wymienić linki bo pomimo przesmarowania jakiś czas temu nie ma poprawy pod względem wbijania poszczególnych biegów. Za każdym razem czuję lekki opór.
Jutro pochwalę się foteczką w moim temacie
Nie ma to jak wyeliminować uciążliwy problem
Także u mnie przyczyną zapewne była skrzynia biegów.
Do pełni szczęścia niestety muszę wymienić linki bo pomimo przesmarowania jakiś czas temu nie ma poprawy pod względem wbijania poszczególnych biegów. Za każdym razem czuję lekki opór.
Jutro pochwalę się foteczką w moim temacie
Nie ma to jak wyeliminować uciążliwy problem
-
Tetsuro
- Profesjonalista
- Imię: Dariusz
Wiem że w pandach 1.1 są dwa rodzaje świec i dwa rodzaje filtrów oleju , mam jedną z 2005 i drugą 2010 - w obydwu są te same filtry oleju ( 02 końcówka) Więc reszta to chyba to samo.
U mnie sprzęgło też się powoli kończy. Narazie się jeszcze nie ślizga, ale już łapie pod koniec i chodzi prawie tak ciężko jak w Ursusie 360.
Ale nie przymierzam się do wymiany sprzęgła. Jeśli szarpanie się nasili to wtedy pomyślę, o ile to wina sprzęgła.. Nie widzi mi się odchudzenie portfela przed zimą w wysokości 500 plolskich złotych =/
Ale nie przymierzam się do wymiany sprzęgła. Jeśli szarpanie się nasili to wtedy pomyślę, o ile to wina sprzęgła.. Nie widzi mi się odchudzenie portfela przed zimą w wysokości 500 plolskich złotych =/