Dzięki Panowie. Dobrze wiedzieć. Zdałem się na mechanika... Zmówiłem teraz to co jest w instrukcji tutela SAE 75W-80 EP. Kurcze mam nadzieje że skrzyni nie zaszkodziłem tym dziadem Auto do czwartku musi poczekać ale nie będę nim jeździł.
Forsaken pisze:Dzięki Panowie. Dobrze wiedzieć. Zdałem się na mechanika... Zmówiłem teraz to co jest w instrukcji tutela SAE 75W-80 EP. Kurcze mam nadzieje że skrzyni nie zaszkodziłem tym dziadem Auto do czwartku musi poczekać ale nie będę nim jeździł.
HIPOL? Jeden magik zalał Hipolem skrzynie w automacie w amerykańcu, cuda sie działy! Skrzynia szybko przeszła w tryb awaryjny, później zalał ją ATFem i niby było OK a po jakimś roku szlag ją trafił i 7tys w plecy - czy Hipol był przyczyną? Trudno dywagować ale lepiej się tego pozbądź
Podłączę się pod wątek. Panda 1.1 2003 rok prod. Po odpaleniu auta i wrzuceniu wstecznego ten zawsze zgrzytnie. Gdy najpierw "rozruszam" skrzynię, tj. wrzucę jedynkę, dwójkę i dopiero pożądany wsteczny, nie zgrzyta. Kwestia oleju? Wymieniany w 2012 roku, od tego czasu przejechane 14 000 km.
A ile masz przebiegu ? Sprzęgło od początku ? i czy jak odpalisz auto i wciśniesz do końca sprzęgło i odczekasz 2-3 sek. bez mieszania biegami tylko dop.wtedy wrzucasz wsteczny też zgrzyta?
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu ==► Mój PANDOLOT ◄== Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
Po prostu po wciśnieciu sprzegła do podłogi mechanizm pewnie nie wysprzęgla do końca. Wyreguluj pedał i powinno być dobrze. Temat regulacji pedału sprzęgła był poruszony na forum.