stracone pokolenie Fiata - lata '90
Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
- Kamillo
- Instruktor
- Imię: Kamil
- gadu: 0
Re: stracone pokolenie Fiata - lata '90
pewnie dlatego, że nawet patriotycznie nastawieni Niemcy, chętni wspierać głównie własną gospodarkę i własne marki, zauważyli wreszcie że przepłacają ze te VW (w dodatku wyposażone tak, że za wszystko trzeba było dopłatę robić...) i kupili trochę tych tańszych Fiatów i innych z kraju na "F" widząc, że te auta też już sa dobre
http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=1848" onclick="window.open(this.href);return false; - Niebieska Strzała
Dla mnie Fiaty to wspomnienia z dzieciństwa. Mam takie marzenie, żeby kupić Ritmo (koniecznie sprzed '82) i odpicować w stylu epoki. Jeśli chodzi o nowsze to widuję często np. mój sąsiad już od paru ładnych lat dojeżdża Palio Weekend.
I jeszcze historyjka sprzed kilku dni - parkując pod sklepem widzę dwóch facetów, którzy najwyraźniej się znają. Jeden idzie do swojego Punto I, a drugi pyta: "A czym ty jeździsz, Oplem?" Na to wlaściciel Punto odpowiada: "Fiatem. Fiaty najlepsze samochody!" Po czym wsiada, odpala silnik z piskiem paska klinowego i rusza. Za chwilę ja odpalam wysłużoną Pandę z podobnym piskiem i odjeżdżamy w świat ginących Fiatów
I jeszcze historyjka sprzed kilku dni - parkując pod sklepem widzę dwóch facetów, którzy najwyraźniej się znają. Jeden idzie do swojego Punto I, a drugi pyta: "A czym ty jeździsz, Oplem?" Na to wlaściciel Punto odpowiada: "Fiatem. Fiaty najlepsze samochody!" Po czym wsiada, odpala silnik z piskiem paska klinowego i rusza. Za chwilę ja odpalam wysłużoną Pandę z podobnym piskiem i odjeżdżamy w świat ginących Fiatów
- Kamillo
- Instruktor
- Imię: Kamil
wow, Ritmo !!! prawie już o nim zapomniałem. ale to bardzo, bardzo zamierzchłe czasy, nawet na takiego "starca" jak ja
Ritmo chyba nawet zdobył tytuł Samochodu Roku... a jeśli nie on to 127 z całą pewnością.
a historia miłego spotkania super!
a historia miłego spotkania super!
http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=1848" onclick="window.open(this.href);return false; - Niebieska Strzała
- bart_tychy
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Bartek
dziadek mojej ma regate rok 86 jak się nie mylę (pierwszy właściciel), sąsiadka ma palio weekend. Tipa stoją ( a przynajmniej z rok temu stały) na moim starym osiedlu. co do CC to tego chyba ze 3 stoją pod blokiem. Ostatnio nawet wychaczyłem stare cc mojej mamy. Kumpel ma kanta z silnikiem z poldka (skórzane siedzenia z cromy, elektryczne szyby i takie tam bajery). Ale Tychy mają trochę inną mentalność jeśli chodzi o fiaty.