sabath21 pisze:. Uklad chlodzacy zostal tak skonstruowany i koniec.
Jakby układ został tak skonstruowany to KAŻDA panda miała by te same objawy a tak nie jest.
Nie wiem czy każdą pandę da się naprawić ale już kilka razy sprawdzałem kilka pand i takimi prostymi metodami jak napisałem kilka postów wyżej da się sprawdzić co jest w układzie źle. I te pandy co robiłem każda po nagrzaniu trzyma wskazówkę się na środku skali .
Z racji że wskazówka od temperaturki faluje, przymierzam się wymienić z nudów termostat. Tylko jaki kupić? Wahler czy może oryginał fiat? Już się w tym pogubiłem. Za wszystkie propozycję dziękuję Smile
ja kupuje wahler. Ale zrobisz jak bedziesz uwazal Moze dodam tylko ze falujacy wskaznik to nie jedyny objaw ale i tez zwiekszone spalanie... jezeli po wymianie nic sie nie zmieni to jade podpiac auto do kompa i zobaczymy co dalej ale miejmy nadzieje ze na termostacie sie skonczy...
jaceknokia pisze:Z racji że wskazówka od temperaturki faluje, przymierzam się wymienić z nudów termostat. Tylko jaki kupić? Wahler czy może oryginał fiat? Już się w tym pogubiłem. Za wszystkie propozycję dziękuję Smile
Ja miałem podobny problem ale wymiana termostatu załatwiła sprawę.
Ps.Tylko z termostatem bywa różnie są wadliwe i mimo ze są nowe po założeniu objawy są takie samo znajomy mechanik co serwisuje żony pandę powiedział ze ostatnio miał przypadek ze dopiero kupno 4 termostatu rozwiało problem więc z tymi termostatami jest różnie .
Przed wsadzeniem do auta sprawdzasz czy dziala... (kubek i wrzatek, sprawdzasz czy sie otwiera_moj kolega kupil ori do volvo i otworzyl sie dopiero po nagrzewaniu opalarka "wadliwy byl" przy okolo 300 stopni) warto to zrobic i miec pewnosc... jezeli nie otwiera sie oddajemy go sprzedawcy prosta sprawa...