Wymiana świec

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

rosomak
Bywalec
Imię: Darek
gadu: 0

Re: Wymiana świec

Post autor: rosomak »

Oryginalne maja wydłużone fajki na 2 i 3 cylinder. Te wyglądają tak jak wszystkie zamienniki. To może być tak samo jak z NGK nigdy nie wiesz czy nie trafisz na podróbę.
Awatar użytkownika
bombel
Maniak
Imię: Sebastian
gadu: 1320359
Kontakt:

Post autor: bombel »

Kupiłem NGK w sklepie i po 2tyg poszły do kosza. Co do ori kabli to najprościej iść do pierwszego lepszego ASO i poprostu kupić, no i trzeba się liczyć z ceną w granicach 150-200zł, ale coś za coś. Kupiłem raz zamienniki NGK za 50zł i więcej tego błędu nie popełnię, na ori kablach Panda śmiga aż miło - mam nadzieję że posłużą długo (fabryczne wytrzymały 9 lat :P )
krzak
Stały bywalec
Imię: Łukasz
gadu: 1740287
Kontakt:

Post autor: krzak »

Odświeżę temat bo nie ma sensu zakładać nowego.
Rok temu (11 tys.km) wymieniłem świece. Auto ma dobre spalanie, odpala bez problemu, nie szarpie. Jak kilka tys.km temu wykręciłem świece były dość zabrudzone - wyczyściłem i wkręciłem i jest OK. Czy jest sens je wymieniać na nowe?? Czy wystarczy solidnie je oczyścić ??
http://www.999-pctv.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AdaMs
Moderator
Imię: Mateusz
Kontakt:

Post autor: AdaMs »

Świece razem z kablami wymienia się co 60tyś, więc uważam że przeczyszczenie wystarczy ;)
Awatar użytkownika
bunio14
Stały bywalec
Imię: Filip

Post autor: bunio14 »

Ja kiedyś wymieniłem oryginalne kable (mimo, że wszystko było OK) na NGK i żałuję. Może trafiłem na podróbki ale czasem autem szarpało. Wymieniłem kable na prawdziwe NGK i jest lepiej.
Co do świec, zajrzałem do nich po 40tys. km i nie wymieniłem bo są ładne, suchutkie, przerwa taka jak ma być i porównując do nowych, które wcześniej kupiłem to niczym się nie różnią. Swoją drogą NGK do silnika 1.2 straaasznie drogie - koło 20zł sztuka
Pozdrawiam,
Filip
ODPOWIEDZ