"Światła dzienne" - koszt
- marco80
- Specjalista
- Imię: marek
- gadu: 0
- Panda: C2 VTS
- Generacja: ...
- Paliwo: inne
Re: "Światła dzienne" - koszt
Przecież nie jest to jakaś wielka ingerencja w układ elektryczny ale w razie problemów jakichkolwiek będzie to podstawa do odmowy napraw gwarancyjnych nawet nie związanych z tym tematem
- patsi
- Klubowiczka na emeryturze
- Imię: patsi
250 za wykonanie instalacji i założenie świateł, które wraz z ramkami zostaną im dostarczoneDeacon pisze:to w koncu jak bo nie rozumiem. 250zl za podpiecie kabli czy za podpiecie i zamontowanie swiatel?
-
Deacon
- Admin na emeryturze
- Imię: Michał
- Panda: Ford Fiesta Mk7 1.6 Motorsport
to cena imo juz nie wydaja sie taka duza jak na ASO. pod warunkiem, ze dobrze zamocuja/wkleja swiatla w ramki i zamontuja na ori srubkach. jesli ma to byc wbite w karte i nie masz w sumie wyjscia to bym sie zgodzil. tylko nie daj sobie wmowic, ze montarz dziennych w Pandzie w miejsce halo jest niezgodny z prawem bo nie zgadzaja sie wymiary. mi tak probowali wmowic w Piekarach to im podziekowalem.patsi pisze:250 za wykonanie instalacji i założenie świateł, które wraz z ramkami zostaną im dostarczone
Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 23:11 przez Deacon, łącznie zmieniany 1 raz.
- patsi
Co do wymiarów - uważają, że montaż tam gdzie fabryczne halogeny jest najbardziej optymalny i taką lokalizację polecają
- rukh
- Svejkova Gospoda
- Imię: Sławek
- Panda: Actual 1.1
patsi przechodziłem przez podobne rozterki - podjedź do innego ASO lub zadzwoń cena różna od ASO. Najważniejsza rzecz nie musisz robić tego w ASO gdzie kupiłąś samochód w każdym dowolnym Fiat ASO zrobią ci to z wpisem a zadzwonisz do 3 różnych usłyszysz 3 różne ceny - autopsja 

i hear voices in my head but they speak russian
- patsi
Aż tak ciemna to ja nie jestem żeby cen nie posprawdzać
To jest najtańsza opcja
To jest najtańsza opcja
- Worczynski
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Paweł
- Panda: 1.1 Actual yellow banana! + kuchenka gazowa :)
W sumie masz racje, każdy gwarant wymyśli, że dzienne spowodowały pożar etc, więc ja bym brał, szczególnie, że masz 2 lata gwarancji jeszcze. A cena, dużo by mówić, tanio nie ma, ale w Fordzie za montaż Philipsa chcieli 400 w Multeximie w Katowicach, więc da się przeżyć tego fiata 
- JaceK
- Klubowicz
- Imię: Jacek
- Panda: 1.2 Dynamic Full Opcja
Ale ze auto na gwarancji to że nie można modzić?
Koszt nowych ramek do halogenów 24zł sztuka ( trzeba 2 )
Koszt okrągłych dziennych ledów 140zł.
Poprowadzenie kabli, podpięcie do postojówki i pod stacyjkę 0 zł.
W razie czego odkręcamy ledy ( 4 imbusowe śrubki ) zakładamy te fabryczne cuda halogeny i już.
Koszt nowych ramek do halogenów 24zł sztuka ( trzeba 2 )
Koszt okrągłych dziennych ledów 140zł.
Poprowadzenie kabli, podpięcie do postojówki i pod stacyjkę 0 zł.
W razie czego odkręcamy ledy ( 4 imbusowe śrubki ) zakładamy te fabryczne cuda halogeny i już.
- Dreamcatcher
- Klubowicz
- Imię: ...
- Panda: 1.3 JTD
nie wiem jakie to ma tu zastosowanie ale unia wprowadziła przepisy iż nie trzeba napraw dokonywac w aso.
http://www.motofakty.pl/artykul/serwis_ ... a_aso.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zwroc uwagę na ostatni akapit. Z tym iż nie wiem czy tyczy się to także modyfikacji. Chciałem tylko zwrocic uwagę na taką potencjalną możłiwosc.
http://www.motofakty.pl/artykul/serwis_ ... a_aso.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zwroc uwagę na ostatni akapit. Z tym iż nie wiem czy tyczy się to także modyfikacji. Chciałem tylko zwrocic uwagę na taką potencjalną możłiwosc.
- karolfm
- Stały bywalec
- Panda: 1.2 Active
Patsi.patsi pisze:Aż tak ciemna to ja nie jestem żeby cen nie posprawdzać![]()
To jest najtańsza opcja
Szukam tez takiego rozwiązania dla żony i 250 złotych to jeszcze do zniesienia jeżeli tak bardzo Tobie zależy. Swiatełka 150 te plastiki - 100 i 500 PLN robi się w sumie. To nie ja trafiłem szóstkę w totka, ale bardziej sensowne jest to dla mnie niż zakup nowych świateł już z ledami za 1000 lub coś w tych okolicach.
Zobaczy tylko czy odpowiada Ci brak podświetlenia liczniki i czy w warunkach takich jak np. dziś auto bez świateł z tyłu będzie widoczne, bo takich twardzieli tez widuje na trasie. Istalacja to tez nie pikus bo mocowania z tego co na forum piszemy tez nie są super dopasowane, więc roboty dojdzie.
Jak masz te 5 stówek to rób
Ja wymieniłem licznik (czyli tez jakas tam ingerencja) i i nikt mi nic nie powiedział, to nie ta skala ingerencji ale może warto pomyśleć o
W Łodzi Maredi Fiat właśnie mi powiedział 350 PLN za robociznę.. Cena jak dla mnie z palca wyssana.
Billex mówi że Fiat tego nie zaleca robić bo H4 wytrzyma długo.
Fiat w mieście Kutno - 150
Powodzenia patsi !!!!
Panda, Pan nie da..
- Worczynski
- Imię: Paweł
- Panda: 1.1 Actual yellow banana! + kuchenka gazowa :)
No dziś Ci prelegenci na DRL trochę przesadzają, śniegiem wali, a oni oszczędzanie robią. Ale poza tym DRLki mają same plusy, największe w przypadku pand, w których topi się kostka w body
Tak jak mówiłem, 250 to jeszcze nie masakra dramatyczna, a generalnie jak widać w przypadku Patsi gwarancja się przydaje, więc po co mnożyć sobie problemy
Jak dla mnie jakbym miał to bym brał na twoim miejscu 
- patsi
Stanowisko FAP jest takie: "ingerując w jakikolwiek sposób w instalację elektryczną samochodu poza autoryzowaną stacją obsługi tracę gwarancje na całą instalację".
Nawet zmianę radia z fabrycznego na inne mam potwierdzoną pieczątką ASO, bo inaczej gwarancja na instalacje by przepadła - gdzie przy wymianie nie ma żadnej innej aktywności poza wyjęciem i przepięciem kostki, z czym ASO uporało się w drugim podejściu
Dziennych zamierzam używać w rozsądnych warunkach, głównie chodzi o jazdę po mieście. Ale faktem jest, że śniegu full, zamieć a wielu oszczędnych na totalnie zasypanych dziennych pomyka.
Reasumując, jak uporam się z ważniejszymi rzeczami, które są potrzebne do auta, to dam te 250 zł i niech robią i pieczątkę wbijają.
Jakby jednak ktoś słyszał o jakimś tańszym ASO w okolicach śląska (małopolska raczej sprawdzona) to proszę o info
Nawet zmianę radia z fabrycznego na inne mam potwierdzoną pieczątką ASO, bo inaczej gwarancja na instalacje by przepadła - gdzie przy wymianie nie ma żadnej innej aktywności poza wyjęciem i przepięciem kostki, z czym ASO uporało się w drugim podejściu
Dziennych zamierzam używać w rozsądnych warunkach, głównie chodzi o jazdę po mieście. Ale faktem jest, że śniegu full, zamieć a wielu oszczędnych na totalnie zasypanych dziennych pomyka.
Reasumując, jak uporam się z ważniejszymi rzeczami, które są potrzebne do auta, to dam te 250 zł i niech robią i pieczątkę wbijają.
Jakby jednak ktoś słyszał o jakimś tańszym ASO w okolicach śląska (małopolska raczej sprawdzona) to proszę o info
- Vanilla
- Wymiatacz
- Imię: Adam
- Panda: 1.1
Jeśli już ASO ;( to polecam PARTNERA Katowice, ale raczej bardziej niż samo ASO polecam Pana Krzyśka Sznepke
Zna się na elektronice, w dodatku jest mistrzem zmiany więc można poprosić o zniżkę.
Jedna ważna rzecz, jak tylko ktoś podniesie słuchawkę od razu prosić Pana Krzyśka
Pamiętam, że sdss ma kiepskie wspomnienia po Partnerze, ale rzeczony tutaj Pan to zupełnie inna bajka
Jedna ważna rzecz, jak tylko ktoś podniesie słuchawkę od razu prosić Pana Krzyśka
Pamiętam, że sdss ma kiepskie wspomnienia po Partnerze, ale rzeczony tutaj Pan to zupełnie inna bajka
- Huczas
- Panda: 1.2 Dynamic
- Kontakt:
zgłoś się do Witka, przecież wygrał teraz kupony to oszczędzisz sobie 
- patsi
Hehe, Partner Katowice wymieniał mi tylną szybę na gwarancji.Vanilla pisze:Jeśli już ASO ;( to polecam PARTNERA Katowice, .
Za 3 razem się im udało