Wycieraczki przednie nie wracają, działa tylko tryb ręczny
- Albercik
- Administrator
- Imię: Tomasz
- gadu: 8520501
- Panda: Panda II 1.2 Dynamic
- Kontakt:
Re: Wycieraczki przednie nie wracają, działa tylko tryb ręcz
Musiał mieć coś zwalone bo... robiliśmy ze znajomymi kiedyś katapultę z... fotela od malucha, europalety i sześciu poduszek od Corsy i wiem, że wcale nie tak łatwo jest odpalić poduchę. Z 6V nawet nie myślała drgnąć. Z małej, 9V baterii - też nie było mowy. Dopiero akumulator 12V od seicento dał radę...
- Regis
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Łukasz
- gadu: 3832570
- Panda: Megane II 3d 2.0 16V
wiem tylko tyle, że z tym nie ma zabawy... Póki zamontowane w Aucie jest of course
A wracając do tematu wycieraczek - miałem identyczny kłopot w Focusie. Wymiana przełącznika zespolonego pomogła w 100% 
-
Le000nn
- Świeżak
- Imię: Leszek
- gadu: 0
- Panda: 1.1 169
cóż, wyjaśniło się co było przyczyną usterki w moim przypadku...Pod kierownicą jest puszka z bezpiecznikami i na niej na samym dole jest takie szerokie gniazdo, w które wchodzi wtyczka z wiązką kabli...wyciągnąłem wtyczkę i okazało się, że jest ona delikatnie uszkodzona (plastik jest odłamany w miejscu, w którym są wyprowadzenia kabli, w które wchodzą piny w gniazdku). Poprawiłem te kontakty we wtyczce, wsunąłem delikatnie, aby wlazły na piny i działa...Wycieraczki działają, jak wcześniej...ale jakim cudem to się uszkodziło to nie mam bladego pojęcia...