Co dziś zrobiłeś(aś) dla swojego autka?
Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
- Camcioo
- Moderator
- Imię: Kamil
- gadu: 5225182
Re: Co dziś zrobiłeś(aś) dla swojego autka?
Ja w dwóch miśkach uzupełniłem płyn chłodniczy 
Oferuje konsultacje : treningowe, żywieniowe i suplementacyjne 
Podłączenie pod Fes-a, Mes-a, Osiowanie, kasowanie błędów itd
- gumis
- StickerLover
- Imię: Tomek
jeszcze nie zrobiłem ale dziś zaczne, bo wybieram się do Vita po nowa wlepe klubowa, bo moja ktoś chciał ukraść
do tego nowa smyczka, bo stara rozwaliłem
i klucze, bo chce wyprać przednie fotele, a moim arsenale mam wszystko, tylko nie klucz do odkręcenia przednich foteli.
Camcio a kiedy będzie można zobaczyć nowy nabytek? Może jakiś mini spocik w ten weekend?
do tego nowa smyczka, bo stara rozwaliłem Camcio a kiedy będzie można zobaczyć nowy nabytek? Może jakiś mini spocik w ten weekend?
Makaron z serem wiruje, wiruje, wiruje... to mnie kręci!
- Camcioo
- Moderator
ten weekend odpada bo nas nie ma ale będzie okazja na pewno 
- Carolcia
- Administrator
- Imię: Karolina
- gadu: 0
No niestety ten weekend nam nie pasuje, ale będzie jeszcze nie jedna okazja do spotkania 
- mija
- Profesjonalista
- Imię: Michał
No więc tak Pan-Da albo Pan-nie-da 
Panda stała jak zwykle we wiacie jak byliśmy na nartach - we wiacie czytaj, że zimno. Ania odpaliła w poniedziałek (nie było dużego mrozu i śmignęła do pracy), jako że ma egzamin i się uczy to ma wolne do końca tygodnia. We wtorek auto stało w środę w sensie, że wczoraj opalam żeby pojechać z psem do weterynarza - auto nie daje wrzucić żadnego biegu nie potrafię wybić zblokowanej jedynki - szlag mnie trafi po 10 minutach mocowania wrzucam wsteczny po 300metrach biegi chodzą jak w masło co jest?
W domu rozbieram obudowę mieszek etc. z góry i psikam preparatem typu WD tylko z MoS2 i jadę sprawdzić czy jest poprawa - zakopałem się na polach niedaleko domu no to do domu lewarek dechy do auta po co katować auto. Podlewarowana panda na dechach wsiadam żeby wyjechać - nie ma opcji zamarzły biegi w lince - a tak już się cieszyłem, że dobrze chodzą
Dziś z racji nerwów - rozbebeszyłem linki i po powrocie z pracy będę walczył.
aaa PS Ania zgubiła ładowarkę do kom i zamiast podpiąć pod dodatkowe gniazdo zapalniczki w schowku przełączane przyciskiem podłączyła pod standardowe pandy i przekręciła kluczyk..... akumulator umarł wrrrrrrrrrrrrr co za dzień.
Jak rozebrać linki od wybieraka ? mam je na stole na warsztacie uszkodzona jest tylko ta krótka nie wybierająca tylko wbijająca bieg?
Panda stała jak zwykle we wiacie jak byliśmy na nartach - we wiacie czytaj, że zimno. Ania odpaliła w poniedziałek (nie było dużego mrozu i śmignęła do pracy), jako że ma egzamin i się uczy to ma wolne do końca tygodnia. We wtorek auto stało w środę w sensie, że wczoraj opalam żeby pojechać z psem do weterynarza - auto nie daje wrzucić żadnego biegu nie potrafię wybić zblokowanej jedynki - szlag mnie trafi po 10 minutach mocowania wrzucam wsteczny po 300metrach biegi chodzą jak w masło co jest?
W domu rozbieram obudowę mieszek etc. z góry i psikam preparatem typu WD tylko z MoS2 i jadę sprawdzić czy jest poprawa - zakopałem się na polach niedaleko domu no to do domu lewarek dechy do auta po co katować auto. Podlewarowana panda na dechach wsiadam żeby wyjechać - nie ma opcji zamarzły biegi w lince - a tak już się cieszyłem, że dobrze chodzą
Dziś z racji nerwów - rozbebeszyłem linki i po powrocie z pracy będę walczył.
aaa PS Ania zgubiła ładowarkę do kom i zamiast podpiąć pod dodatkowe gniazdo zapalniczki w schowku przełączane przyciskiem podłączyła pod standardowe pandy i przekręciła kluczyk..... akumulator umarł wrrrrrrrrrrrrr co za dzień.
Jak rozebrać linki od wybieraka ? mam je na stole na warsztacie uszkodzona jest tylko ta krótka nie wybierająca tylko wbijająca bieg?
- bambrys
- Specjalista
- Imię: Dawid
- gadu: 9709114
Ja tak kiedyś miałem bo mi zamarzły linki , trzeba było pojeździć z godzinkę, grzanie na maxa i było by ok
- bartus2737
- Wymiatacz
Uratowanie Miśka przed kolizją z ciężarówką, na skrzyżowaniu
Myślę, że doceni to autko !
- Dorian1.1
- Wieczny Szperacz
- Imię: Dorian
- gadu: 1978034
- Kontakt:
bartus2737 pisze:Uratowanie Miśka przed kolizją z ciężarówką, na skrzyżowaniuMyślę, że doceni to autko !
Widze, ze nie tylko we mnie celowal dzisiaj duży, w moim przypadku byl to autobus mzk:-)
Za kierownicą Pandy życie staje sie piekniejsze:-)
Niebiesko-biały znikający punkt... Spokojnie to tylko ja i moja Pandzia:-)
http://www.facebook.com/PandapoBydgosku" onclick="window.open(this.href);return false; Zapraszam
MES, ELM, KKL i wiedza zawsze pod ręką jesteś w Bdg kontaktuj się
http://www.facebook.com/PandapoBydgosku" onclick="window.open(this.href);return false; Zapraszam
- bartus2737
- Wymiatacz
sezon na Misia widocznie rozpoczęty;)
- Dorian1.1
- Wieczny Szperacz
- Imię: Dorian
- gadu: 1978034
- Kontakt:
bartus2737 pisze:sezon na Misia widocznie rozpoczęty;)
W co bys dostal? Ja pozbylbym sie calutkiego prawego boku...
Za kierownicą Pandy życie staje sie piekniejsze:-)
- mija
- Profesjonalista
...chym założyłem akumilumator 
Tzn. wczoraj o 23:30 skończyłem operacje na linkach zmiany biegów, z zastosowaniem własnego patentu osłonowego pod postacią wycinka cienkiej dętki rowerowej spiętej opaskami, wnętrze fartucha wysmarowałem zmieszanym smarem grafitowym z miedzianym, całość poskładałem - bo po drodze sporo auta musiałem rozbebeszyć dostęp jak dla operacji ginekologicznej - nie mam kanału wszystko praktycznie od góry robiłem.
Do tego odkręciłem wyczyściłem i nasmarowałem miedzianym smarem punkt masowy na podłużnicy pod akumulatorem.
Dziś po całonocnym ładowaniu akumulatora, który moja żona chciała zabić (ale uzupełniłem płyn i go reanimowałem), zamontowałem akumulator i odpaliłem pandolota, próba z biegami wyszła pomyślnie nie wchodzą super delikatnie gdyż fartuch z dętki stanowi dodatkowy opór ale pracują z delikatnym oporem i nie blokują się tak, wchodzą jak w masełko, tak delikatnie ale z wyczuciem
Miedziany to jeden z moich ulubionych smarów nie tylko w aucie
Kolejny mod w pandzie własnej koncepcji i kolejny z wykorzystaniem dętki rowerowej
Tzn. wczoraj o 23:30 skończyłem operacje na linkach zmiany biegów, z zastosowaniem własnego patentu osłonowego pod postacią wycinka cienkiej dętki rowerowej spiętej opaskami, wnętrze fartucha wysmarowałem zmieszanym smarem grafitowym z miedzianym, całość poskładałem - bo po drodze sporo auta musiałem rozbebeszyć dostęp jak dla operacji ginekologicznej - nie mam kanału wszystko praktycznie od góry robiłem.
Do tego odkręciłem wyczyściłem i nasmarowałem miedzianym smarem punkt masowy na podłużnicy pod akumulatorem.
Dziś po całonocnym ładowaniu akumulatora, który moja żona chciała zabić (ale uzupełniłem płyn i go reanimowałem), zamontowałem akumulator i odpaliłem pandolota, próba z biegami wyszła pomyślnie nie wchodzą super delikatnie gdyż fartuch z dętki stanowi dodatkowy opór ale pracują z delikatnym oporem i nie blokują się tak, wchodzą jak w masełko, tak delikatnie ale z wyczuciem
Miedziany to jeden z moich ulubionych smarów nie tylko w aucie
Kolejny mod w pandzie własnej koncepcji i kolejny z wykorzystaniem dętki rowerowej
- Camcioo
- Moderator
tylko żebyś napędu nie zmienił jak w rowerze
Gratulacje pomysłu 
- mija
- Profesjonalista
Ala Flinston? To by się obecnie bardzo opłacało 
- mija
- Profesjonalista
Jako, że uporałem się z bieżącymi naprawami w Pandzie tzn. linki biegów, ładowanie i reanimacja aku. , hamulce przód wczoraj mogłem dokończyć wcześniej zaplanowane mody schowka.
Moja interpretacja schowka;
Schowek był w moim aucie seryjny ale z dwóch powodów mnie męczył;
- jest dość głęboki i spory jak na gabaryty auta (ze dwa razy większy niż w CRV II) ale długi i nie oświetlony przez co nieraz wygrzebywałem wszystko by coś znaleźć - więc 1 mod oświetlenie.
- nie mam poduchy więc mam wolne miejsce po wyłączniku - seryjna zapalniczka wymaga załączenia stacyjki (tak Ania załatwiła aku.) więc 2 mod zapalniczka na przełączniku bezpośrednio z aku.
Podświetlanie już miałem od jakiegoś miesiąca, a wczoraj pociągnąłem zasilanie z aku (rozbieranie podszybia jak ja tego nie lubię w Pandzie później trudno go zamontować i trzeba uważać na szybę) i dołożyłem gniazdo po opracowaniu trzeciej wersji podłączenia. Wpierw pociągnąłem podświetlanie z ori. zapalniczki ale stwierdziłem, że montując oświetlenie schowka nie potrzebuje podświetlania gniazda tylko potrzebuje podłączyć przełącznik tak by się świecił gdy jest prąd w gnieździe.
Podświetlanie również działa bez załączania stacyjki (wygodne na postoju) załączane jest po przez całkowite otwarcie schowka - microswitch - został mi po naprawie klamki bagażnika, kupiłem wtedy kilka.
Całość wygląda tak;

Całkowity koszt modów to niecałe 25zł;
- fiatowskie gniazdo zapalniczki oryginalne 8-9zł
- szczelne gniazdo bezpiecznika 8-9zł (chińska drożyzna)
- pasek led w osłonie sylikonowej niecałe 3zł
- kabelki + plus microswitch oraz przełącznik
Ja część części miałem - przełączniki, kabelki.

Jak widać koło klemy plusowej mam już gęsto dodatkowych podłączeń
Plusy instalacji to takie, że możemy np będąc na wyjeździe podłączyć komórkę do ładowania zamknąć auto i się oddalić - telefon zamknięty w schowku - a pompa, komp i wtryski nie rozładowują nam akumulatora.
Załączanie lampki z microswitcha to plus estetyczny nie ma żadnych nacięć i dużych wyłączników krańcowych jak w starej lodówce, a schowek chodzi delikatnie i nie odczuwalnie. Plusem w mojej opinii jest też możliwość załączenia podświetlania niezależnie od stacyjki - jak szukamy czegoś na postoju.
Minus microswitch działa tylko przy pełnym otwarciu schowka oraz na dużych wertepach gdy drzwiczki potrafią podskakiwać światełko potrafi mrugać - mi to nie przeszkadza.
Dla chętnych zrobię manual ew. mogę podesłać zdjęcia - mam ich sporo
Moja interpretacja schowka;
Schowek był w moim aucie seryjny ale z dwóch powodów mnie męczył;
- jest dość głęboki i spory jak na gabaryty auta (ze dwa razy większy niż w CRV II) ale długi i nie oświetlony przez co nieraz wygrzebywałem wszystko by coś znaleźć - więc 1 mod oświetlenie.
- nie mam poduchy więc mam wolne miejsce po wyłączniku - seryjna zapalniczka wymaga załączenia stacyjki (tak Ania załatwiła aku.) więc 2 mod zapalniczka na przełączniku bezpośrednio z aku.
Podświetlanie już miałem od jakiegoś miesiąca, a wczoraj pociągnąłem zasilanie z aku (rozbieranie podszybia jak ja tego nie lubię w Pandzie później trudno go zamontować i trzeba uważać na szybę) i dołożyłem gniazdo po opracowaniu trzeciej wersji podłączenia. Wpierw pociągnąłem podświetlanie z ori. zapalniczki ale stwierdziłem, że montując oświetlenie schowka nie potrzebuje podświetlania gniazda tylko potrzebuje podłączyć przełącznik tak by się świecił gdy jest prąd w gnieździe.
Podświetlanie również działa bez załączania stacyjki (wygodne na postoju) załączane jest po przez całkowite otwarcie schowka - microswitch - został mi po naprawie klamki bagażnika, kupiłem wtedy kilka.
Całość wygląda tak;
Całkowity koszt modów to niecałe 25zł;
- fiatowskie gniazdo zapalniczki oryginalne 8-9zł
- szczelne gniazdo bezpiecznika 8-9zł (chińska drożyzna)
- pasek led w osłonie sylikonowej niecałe 3zł
- kabelki + plus microswitch oraz przełącznik
Ja część części miałem - przełączniki, kabelki.
Jak widać koło klemy plusowej mam już gęsto dodatkowych podłączeń
Plusy instalacji to takie, że możemy np będąc na wyjeździe podłączyć komórkę do ładowania zamknąć auto i się oddalić - telefon zamknięty w schowku - a pompa, komp i wtryski nie rozładowują nam akumulatora.
Załączanie lampki z microswitcha to plus estetyczny nie ma żadnych nacięć i dużych wyłączników krańcowych jak w starej lodówce, a schowek chodzi delikatnie i nie odczuwalnie. Plusem w mojej opinii jest też możliwość załączenia podświetlania niezależnie od stacyjki - jak szukamy czegoś na postoju.
Minus microswitch działa tylko przy pełnym otwarciu schowka oraz na dużych wertepach gdy drzwiczki potrafią podskakiwać światełko potrafi mrugać - mi to nie przeszkadza.
Dla chętnych zrobię manual ew. mogę podesłać zdjęcia - mam ich sporo
- bobofrut
- Admin na emeryturze
- Imię: Patryk
- gadu: 2476555
mija, rób manual, a nie że tylko dla chętnych
chociażby ja poproszę:P
Super sprawa taki schowek. Przez Ciebie sam się nad takim zastanawiam
tylko musiałbym zmienic na zamykany:P
Gratki
Już Ci Ania nie rozładuje auta hehe
Super sprawa taki schowek. Przez Ciebie sam się nad takim zastanawiam
Gratki
Już Ci Ania nie rozładuje auta hehe
Wszystkich zainteresowanych kontaktem do mnie proszę kierować tylko na PW.