Ile Panda Wam pali LPG? i jak jeździcie?
Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
- majkel
- Bywalec
- Imię: Michał
- gadu: 2953000
Re: Ile Panda Wam pali LPG? i jak jeździcie?
słuszna uwaga johnydeep
, jeśli przy takich prędkościach wrzuca owy kolega następne biegi i tyle mu pali to ja również graltuluje i podziwiam jego toczydełko
, pzdr.
Impossible is nothing ;> !
- bobofrut
- Admin na emeryturze
- Imię: Patryk
- gadu: 2476555
Ma racje dżony ;p pisalem, że przy eco udalo się osiągnac granice 6tki.
Normalnie pali 7l. Koszt przejechania 100km panda z gazem ja licze na 25 zł /100km i tego mozna sie trzymac.
Normalnie pali 7l. Koszt przejechania 100km panda z gazem ja licze na 25 zł /100km i tego mozna sie trzymac.
Wszystkich zainteresowanych kontaktem do mnie proszę kierować tylko na PW.

- MDMA66
- Bywalec
- gadu: 277713
moze jeszcze nie mam LPG ale widze że tu już jest batalia efektywnosci spalania więc powiem wam Panowie powiem tak:
moj EcoDriving:
biegi
1. ino ruszam
2.20-25 km/h (prędkośći)
3.30-35
4.50-60 (nawet sie zdarza ze od 45)
5. przez miasto 55-60 trasa od 65-90, autostrada 100-110
hamuje jak najczęściej biegami...unikam biegu jałowego...jeśli są korki z uwagi na przegrzewanie się sprzęgła używam luuzu... rondo jeśli jest szybkie jadę 3 biegiem od 30 do 35km na h
teraz przykładowa trasa mieszana jazda w mieście i trasa:
Tankowanie 33,coma cos tam litry do pełna koszt 200zł na stacji nie zrzeszonej ale zaufanej...
planowana trasa Oświęcim-Katowice-zawiercie-szczekociny-snochowice(moi rodzice)-kielce(moje rodzeństwo)-Opatów(zamek krzyżtopór)
z tym że potłukłem się troch po katowicach w pewnych sprawach, kielce tez trochę przejechałem gdyż siostry mieszkają na obrzeżach
powrót z opatowa do kielc nocleg
2.dzień kielce-snochowice-kielce
3.dzień taki sam
4.dzień powrót do oświęcimia ta sama trasa
przebieg ok 790 km stan baku: wskazówka nad litera Empty
czyli ładne spalanie na 5litry
fakt więcej trasy w tym było ale mogę śmiało potwierdzić wyłącznie na trasie wyciągne 4 litry
trasa do pracy
Oświęcim-Bieruń-Lędziny i z powrotem
przebieg 17km
cały tydzień daje mi 170 km (5dni=10przejazdów=170km)
tankuje za 50zł wychodzi gdzieś 8.5 litra
już chyba nie muszę tu obliczać...
stylu jazdy się uczyłem 2lata tyle ile mam prawko...
jestem ciekaw ile na LPG wyciągnę
moj EcoDriving:
biegi
1. ino ruszam
2.20-25 km/h (prędkośći)
3.30-35
hamuje jak najczęściej biegami...unikam biegu jałowego...jeśli są korki z uwagi na przegrzewanie się sprzęgła używam luuzu... rondo jeśli jest szybkie jadę 3 biegiem od 30 do 35km na h
Tankowanie 33,coma cos tam litry do pełna koszt 200zł na stacji nie zrzeszonej ale zaufanej...
planowana trasa Oświęcim-Katowice-zawiercie-szczekociny-snochowice(moi rodzice)-kielce(moje rodzeństwo)-Opatów(zamek krzyżtopór)
z tym że potłukłem się troch po katowicach w pewnych sprawach, kielce tez trochę przejechałem gdyż siostry mieszkają na obrzeżach
3.dzień taki sam
fakt więcej trasy w tym było ale mogę śmiało potwierdzić wyłącznie na trasie wyciągne 4 litry
trasa do pracy
przebieg 17km
Spalanie w mieście 7.2 l/100 km
Spalanie w trasie (poza miastem) 4.8 l/100km
Średnie spalanie 5.7 l/100 km
Emisja CO2 135.0 g/km
Pojemność zbiornika paliwa 35 litrów
a to sa dane fabryczne
srednie prawie 6 litrów,tlyko niech ktos mi pokaze samochód ktory spala fabryczne ilosci paliwa?
Dane są wyliczane z testów laboratoryjnych na nowych autach przy stalych warunkach atmosferycznych i stałych predkosciach i bezkorków 
Znowu sie bede czepiał -sory taka natura
ale mowisz ok 33 litry dajmy na to ze 33,5 wlałes zatem 33,5/7,9 = 4,24 To JTD rzadko kiedy taki wynik zrobi
no ale skoro ci wyszło 5 litrow to niech tak zostanie
zeby ci wyszło 5 litrów to musiał bys spalic 40 litrów a z tego co wiem to bak ma 35 
Spalanie w trasie (poza miastem) 4.8 l/100km
Średnie spalanie 5.7 l/100 km
Emisja CO2 135.0 g/km
Pojemność zbiornika paliwa 35 litrów
a to sa dane fabryczne
Znowu sie bede czepiał -sory taka natura
- Worczynski
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Paweł
- gadu: 0
To ja w życiu dorównałem jedynie fabrycznym deklaracjom na trasie. Generalnie w swoich obliczeniach dla gazu przyjmuje jedynie jazdę na gazie, pb liczę osobno, według niedoskonałego, ale oddającego realia algorytmu 4 rozruchy zimne na 100 km, auto przełącza się od 100-400metrów więc okrągło liczę, że 2 km na Pb i zakładam spalanie zimnego silnika na poziomie 10l/100km, więc w wyliczeniach wychodzi mi, że na każde 100km 2 robię na pb i spalam w 0,2l/100km Pb. Więc sumaryczny koszt przejechania wychodzi w okolicach 22-23 pln/100km. Zresztą gaz nie jest na krótkie trasy, ja w jedną stronę robię 35km dziennie, więc koszt PB jest mocno zminimalizowany.
- MDMA66
- Bywalec
MDMA66 pisze:moze jeszcze nie mam LPG ale widze że tu już jest batalia efektywnosci spalania więc powiem wam Panowie powiem tak:
moj EcoDriving:
biegi
1. ino ruszam
2.20-25 km/h (prędkośći)
3.30-35
3.dzień taki sam
trasa do pracy
przebieg 17km
poprawka przebieg 690 km
Witam, dzisiaj zrobiłem dokładnie trasę 300km tj. Świdnica-Opole-Świdnica i wyszło mi spalanie po autostradzie ok. 6,2l gazu na 100. Przed wyjazdem zatankowałem do pełna, a po powrocie na tej samej stacji również do pełna.... gazu wlazło 18,7 litra/ na 300km. Wydaje mi się, że wynik ładny zważywszy, że gnałem moją pandą około 120-130 km/h.
- MDMA66
- Bywalec
ładny wynik
jaka instalacja?
ja za 50zl robie 150 km srednio czyli za 50 zł gazu robi sie 300km to bardzo obiecujacy wynik
ja za 50zl robie 150 km srednio czyli za 50 zł gazu robi sie 300km to bardzo obiecujacy wynik
Instalację mam Tartanini/chyba tak się nazywa/ natomiast nie jeżdżę do aso, ale mam takiego magika w Świdnicy, który wyrzucił mi krokowiec i zainstalował mi śrubę. Tankuję gaz po 2,74/ żadne stacje renomowane , tylko podrzędna stacyjka na bocznej drodze/
- Worczynski
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Paweł
- gadu: 0
Podrzędna stacyjka pewnie a 100kroć lepszy niż ten gnój z bp, na którym auto nie trybi jak powinno i pali hektolitry.
jbaton pisze:Instalację mam Tartanini/chyba tak się nazywa/ natomiast nie jeżdżę do aso, ale mam takiego magika w Świdnicy, który wyrzucił mi krokowiec i zainstalował mi śrubę. Tankuję gaz po 2,74/ żadne stacje renomowane , tylko podrzędna stacyjka na bocznej drodze/
NO to bardzo madry gaziarz
kolego, jak poleci to poleci, ja mam przejechane na gazie ok 300tys /nauka jazdy/ w normalnej jeździe spala mi około 8l. Wiem tylko jedno, bardzo lubię pandę za jej bezawaryjny silnik. Kupiłem ją w 2007 roku i zrobiłem na niej prowadząc naukę jazdy około 140tys. przy silniku nie robiłem nic, oprócz wymiany oleju i regulacji zaworów. Jeżeli silnik padnie to za ok 1,5- 2 tys włożę "nowy" i tyle. Głowica chyba też jest do naprawy? Jeżdżę leję i tyle. Zysk widoczny jest przy tankowaniu i tyle. Nie ma co się martwić na zapas.
ja na fabrycznej tartarini za 50zł robie 200-230 km - może szczyt ekonomii to nie jest ale jak na przeważnie zakorkowane miasto uważam to za zadowalający wynik 
PROFESJONALNE ZDJĘCIA TWOJEGO SAMOCHODU ? ZAPRASZAM NA PRIV
- bombel
- Maniak
- Imię: Sebastian
- gadu: 1320359
- Kontakt:
ja teraz przez sob-ndz-pon nalatałem 400km i do baku weszło 28l LPG takze idealnie 7l spalił bez szaleństwa, za to 2 osoby plus bagaże 
400km za 80zł jest
instalacja Tartarini 
400km za 80zł jest
Mój rekord Trasa Wrocław-Lublin, 2 osoby + mały bagaż (Weekend) na baku ~27 litrów przejechane 422 km z włączoną klimą na 1 i radiem
. Trasa po drogach krajowych (8, 12, 48, 19), dużo ograniczeń (radary, miasteczka). Prędkość maksymalna do 100km/h. Nic więcej nie trzeba. A rekord w spalaniu maksymalnym na 26 litrach przejechane 320 km (1 osoba, radio, klima no i 99% trasy autostrada średnia prędkość około 100 km/h top wg licznika pandy 160km/h ale nie wierzę, fakt było lekko z górki).
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.