Stukanie w kole

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

backstveet
Świeżak
gadu: 0

Stukanie w kole

Post autor: backstveet »

Cos mi stuka w przednim lewym kole dźwiek jest najbardzij słyszalny w wyczuwalny w samochodzie podczas jazdy po dziurach studnienkach i nierównej drodze. Całe koło jak by miało luzy kiedy sie je złapie i porusza rękami. A i jak zmieniałem koła na wulkanizacji zauważyłem że wszytsko tam jest zalane jak by olejem włacznie ze sprężyną amortyzatora. Co to moze być i jaki jest koszt naprawy tego? Może jakieś porady jak to naprawić samemu?
Awatar użytkownika
Amino
Sysadmin
Imię: Marcin
gadu: 2306550
Kontakt:

Re: Stukanie w kole

Post autor: Amino »

Zalanie olejem świadczy o uszkodzeniu amortyzatora. Jeśli masz narzędzia (ściągacz do sprężyn, klucze, podnośnik kolumnowy) to możesz zrobić samemu. Koszt amortyzatorów na przód to około 300zł. Mechanik za wymianę weźmie pewnie ze 100zł za jedno koło.
Deacon
Admin na emeryturze
Imię: Michał

Post autor: Deacon »

stukac ci moze drazek stabilizatora. ja tak mialem - padl mi jeden amor i przez to padl tez drazek. skoro piszesz, ze wszytko jest mokre to tak moze wlasnie byc. zlap za drazek i nim poruszaj. jak bedzie chodzil to drazek. no i oczywiscie amory jak wylane (chociaz lekkie zapocenie jest rzecza normalna).
backstveet
Świeżak
gadu: 0

Post autor: backstveet »

Dzieki za pomoc widze ze czeka mnie serwis ;/
Awatar użytkownika
zamberek
Wymiatacz
Imię: Maciek
gadu: 8468647

Post autor: zamberek »

A jak długo jeździłeś z tym stukaniem?? Bo jak przejechałeś trochę km to tak ja pisze Deacon będzie zużywać się reszta, więc im szybciej to zrobisz tym więcej będzie do odratowania ;) najlepiej przed wymianą udać się do mechanika bądź też na diagnostyke aby sprawdzili co jeszcze nie domaga żeby wymienić wszystko za jednym razem
Obrazek
ODPOWIEDZ