[Ankieta] Reklama na Forum. Tak, czy nie?

Informacje i ogłoszenia związane z PCP

Moderator: Administracja

Czy uważasz, że umieszczenie banera reklamowego zamiast wpłat od użytkowników to dobry pomysł?

Tak
0
Brak głosów
Nie - wolę wpłacać sam
0
Brak głosów
Nie - chcę mieć wszystko za darmo i bez reklam
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
Albercik
Administrator
Imię: Tomasz
gadu: 8520501
Panda: Panda II 1.2 Dynamic
Kontakt:

[Ankieta] Reklama na Forum. Tak, czy nie?

Post autor: Albercik »

Forum zawsze było bez reklam, a utrzymywało się z datków wiernych Klubowiczów. Po zeszłorocznych wydarzeniach, kiedy Forum zostało wyłączone, wiele osób odeszło, wiele nie wie, że wróciło do życia (pomimo prowadzenia kampanii mailowych), wiele osób już nie ma Pandy.

W związku z tym pytanie - czy będzie Wam przeszkadzał baner reklamowy? Chodzi o jeden baner pod nagłówkiem witryny. Bez reklam w postach itd.

Utrzymanie Forum nie kosztuje dużo (na razie), ale docelowo chcę postawić nowy serwer, nowego UPS'a dla niego i zainwestować w większą przestrzeń dyskową. To wszystko będzie się wiązało z kosztami, których nie spodziewam się pokryć w całości z reklam, ale chociaż ich część.

Dajcie znać, co o tym myślicie.
Informacje, porady, części: 609-464-609

Zabawy z CAN'em: https://www.fruba.pl/canbus/
Testowy
Bywalec
Imię: Mirek
gadu: 0
Panda: P2 1.2 8V 60KM Eco Dynamic / P3 1,2 8V 69KM Lounge

Re: [Ankieta] Reklama na Forum. Tak, czy nie?

Post autor: Testowy »

Ja osobiście nie jestem przeciwnikiem umieszczania reklam (pod warunkiem, że nie będą nachalne jak na niektórych stronach z pop-up'ami lub baner nie będzie zajmował pół ekranu komputera).
Jeśli zostanie podjęta decyzja o składkach na utrzymanie forum to też nie ma problemu i sprzeciwu z mojej strony. W dotychczasowych składkach uczestniczyłem (choć chyba nie we wszystkich)... Bo niby dlaczego nie? Skoro lubię to miejsce, to aby ono istniało nie zbiednieję, nawet jeśli trzeba się złożyć na pokrycie kosztów ich utrzymania...
Reasumując: na chwilę obecną wstrzymam się z głosowaniem, choć mam nadzieję, że jako zgrana (a niegdyś liczna) społeczność, wspólnie damy radę utrzymać forum w dotychczasowej formule (bez reklam, a ze składkami na utrzymanie), ale mogę się mylić, bo przecież nie n==znam obecnych statystyk forum...
Awatar użytkownika
Albercik
Administrator
Imię: Tomasz
gadu: 8520501
Panda: Panda II 1.2 Dynamic
Kontakt:

Post autor: Albercik »

Odpalam na próbę banerek reklamowy, żeby zobaczyć, czy to w ogóle zadziała i nie wysadzi strony w powietrze. Jak będzie dużo głosów na "nie" - wywalę to.
Informacje, porady, części: 609-464-609

Zabawy z CAN'em: https://www.fruba.pl/canbus/
mix0l
Świeżak
Imię: Dominik
gadu: 0
Panda: 1,2 69 KM LOUNGE 2015

Post autor: mix0l »

Witam serdecznie :-)
Mało inwazyjna reklama nie przeszkadza w niczym.
Jeżeli jest opcja, że w tematyce motoryzacyjnej to "wilk syty i owca cała".
Jeżeli w innej to też może być.

Powodzenia w działaniach przy forum.
Pozdrawiam
Dominik
ODPOWIEDZ