Uszczelki dachu

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

kasti
Świeżak
Imię: Przemek
gadu: 0

Uszczelki dachu

Post autor: kasti »

Witam

Mam wielki problem z moją Panda zacznę od początku, raz otwierając bagażnik zobaczyłem wilgoć hmm dziwne. Otwieram pokrywę żeby zerknąć do koła zapasowego a a tam dwa centymetry wody, wyczerpałem całą wodę później zaczęło się szukanie skąd dostaje się woda. Problem zlokalizowany teraz pytanie jak ściągnąć uszczelki dachu robił już to ktoś kiedyś.
Ostatnio zmieniony ndz 18:34, 03 lis 2019 przez kasti, łącznie zmieniany 1 raz.
Dominik234
Klubowicz
Imię: Dominik

Re: Uszczelki dachu

Post autor: Dominik234 »

Wnioskuję, że jest problem z uszczelką tylnej klapy.Prosta rzecz - po prostu ciągniesz bez nadmiernej siły do siebie i wychodzi.
kasti
Świeżak

To nie jest problem z uszczelką tylnej klapy znalazłem gdzie woda się dostaje. Z tyłu na łączeniu dachu pod koniec tej czarnej ozdobnej listwy, mam uszczelniacz tylko teraz musiał bym tą listwę usunąć tylko nie wiem jak, a nie chcę jej zniszczyć.
Dominik234
Klubowicz
Imię: Dominik

Post autor: Dominik234 »

Sprawdź jeszcze w tym wątku czy to nie będzie problem, zanim zaczniesz usuwać listwę:
http://forum.pandaclubpolska.org/viewto ... f=5&t=1388" onclick="window.open(this.href);return false;

Co do listwy dachowej: mądre ludzie twierdzą, że najlepiej od tyłu zacząć, ciągnąc od wewnętrznej strony auta, ale ja tego sam nigdy nie robiłem to i rad Ci nie dam co i jak...
kasti
Świeżak

Czytałem już ten temat, u mnie trzeba jednak tą listwę usunąć patrzyłem na necie można kupić więc jak już trzeba będzie to polecę na siłę.
MariuszCLX
Świeżak
Imię: Mariusz

Post autor: MariuszCLX »

Maskownice dachowe są na wcisk, przyłapane na końcach taśmą dwustronną. Podobny problem z nieszczelnymi zgrzewamy występuje np.: w Bravo II czy GP. Do uszczelnienia polecam dobry klej hybrydowy: Sikaflex 527 AT. Wrzuć zdjęcie miejsca przecieku dla potomności.
kasti
Świeżak

Mam uszczelniacz kupiony z firmy 3M, aktualnie już zakupiłem te listwy więc w weekend będzie akcja naprawcza. Spróbuje zrobić jakąś dokumentacje fotograficzną może komuś się przyda kiedyś.
ODPOWIEDZ