Otwieranie klapy bagażnika - czarna listwa
-
natus08
- Specjalista
- gadu: 4665555
- Panda: 1.2 Dynamic 2003r. + lpg
- Generacja: ...
- Paliwo: inne
Otwieranie klapy bagażnika - czarna listwa
Witam,
odkąd kupiłem pandę (od kogoś) nie mogę otwierać tylnej klapy używając kluczyka lub ciągnąc za to do otwierania w czarnej listwie.
Jedyne wyjście to wciśnięcie przycisku w pilocie.
Kluczyka ogólnie nie da się nawet na 3 mm włożyć do bębenka, a to otwieranie w tej listwie chyba pękło.
I tutaj moje pytanie, czy zakup tego rozwiąże mój problem? I jak to w ogóle założyć? Kupić to, jechać do aso i powiedzieć, że mają założyć i zmienić kody?
A jeśli będzie to również wina tej listwy, bo pęknięta, to gdzie to kupić i za ile?
Pozdrawiam
odkąd kupiłem pandę (od kogoś) nie mogę otwierać tylnej klapy używając kluczyka lub ciągnąc za to do otwierania w czarnej listwie.
Jedyne wyjście to wciśnięcie przycisku w pilocie.
Kluczyka ogólnie nie da się nawet na 3 mm włożyć do bębenka, a to otwieranie w tej listwie chyba pękło.
I tutaj moje pytanie, czy zakup tego rozwiąże mój problem? I jak to w ogóle założyć? Kupić to, jechać do aso i powiedzieć, że mają założyć i zmienić kody?
A jeśli będzie to również wina tej listwy, bo pęknięta, to gdzie to kupić i za ile?
Pozdrawiam
- Zwierzak
- Maniak
- gadu: 3771951
- Panda: Actual 1,1 2007
Masz mikroswitch w listwie do wymiany i prawopodobnie błoto we wkładce. Jak masz żyłkę do dłubania to naprawisz wszystko sam.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2011, 12:53 przez Zwierzak, łącznie zmieniany 1 raz.
- w5minut_pl
- Bywalec
- Imię: Andrzej
- gadu: 5113832
- Panda: 1,1 razy 2
- Kontakt:
Re: Otwieranie klapy bagażnika - czarna listwa
Nie rozwiąże, bo ASO nie dopisze tego do auta.kokosek pisze: I tutaj moje pytanie, czy zakup tego rozwiąże mój problem?
Te jednak mogą posłużyć do naprawy zamków. Tyle że żyłka jest wtedy niezbędna. No i taniej je trzeba kupić.
-
natus08
- Specjalista
- gadu: 4665555
- Panda: 1.2 Dynamic 2003r. + lpg
No i się wkurzyłem
Właśnie poszedłem sobie pokombinować z tym. Ale zamiast cokolwiek zrobić to zniszczyłem 3 narzędzia. Śruby tak się zapiekły, że nawet kluczem francuskim nie dałem rady (a wierzcie mam sporo pary w łapach).
Także po ptokach i nie wiem co tu zrobić z tym. W głupim aso wymiana tego ustrojstwa całego (listwy) ile by kosztowała?
Chciałbym wymienić całą, bo naprawiać się nie opyla raczej, bo jak zobaczyłem co jest w środku po zdjęciu oświetlenia to przestraszyłem się że mnie jakieś żyjątka napadną.
Także po ptokach i nie wiem co tu zrobić z tym. W głupim aso wymiana tego ustrojstwa całego (listwy) ile by kosztowała?
Chciałbym wymienić całą, bo naprawiać się nie opyla raczej, bo jak zobaczyłem co jest w środku po zdjęciu oświetlenia to przestraszyłem się że mnie jakieś żyjątka napadną.
- w5minut_pl
- Bywalec
- Imię: Andrzej
- gadu: 5113832
- Panda: 1,1 razy 2
- Kontakt:
Można zrobić ale chyba sam nie dasz rady. Trzeba wiedzieć jak i na dodatek mieć zapasowe zapadki.natus08 pisze: Musiałbym zrobić specjalnie pod klucz?
W ASO komplet zamków pod VIN kosztuje około 700 zł. więc rozsądniej jest kupić taki komplet na allegro (około 70-80 zł) i ewentualnie poprosić kogoś o przekodowanie.
Ja załozyłem takie kupione zamki i poprzekładałem elektronikę w kluczach.
Autko z 2003 ? Jeśli tak to tylko odkładanie agonii w czasie. Wróci zimą, a wtedy może byc chłodniej więc i trudniej się przy autku grzebie.Zwierzak pisze: .... to jakiś penetrator do środka napsikać np wd-40 i wkładasz i wyciągasz aż wejdzie cały