zamek bagażnika problem
-
tomkowski
- Świeżak
- gadu: 0
- Panda: 1.1 Actual
- Generacja: ...
- Paliwo: inne
- Kontakt:
Zanim rozprujesz całą instalację celem sprawdzenia, poszukaj dokładnie w okolicach BodyKomputera, czy nie wisi tam przypadkiem taka (chyba) biała wtyczka. W najwyższej wersji body ma z lewej strony cztery gniazda. W niektórych wersjach (np. u mnie) dwa są zaślepione, ale wtyczka wisi na kilku przewodach.
- Wiesław90
- Wymiatacz
- gadu: 8226161
- Panda: 1.1 =)
zajrzałem do tego komputerka i znalazłem jedno wolne gniazdko i jedną wolną wtyczkę ale innego kształtu niż gniazdko, gdzie powinienem szukać tej wtyczki wolnej która powinna pasować?? Dodaje fotki >>

<span style="color: red">
--------------
EDIT - Huczas
Proszę używaj znacznika do wstawiania zdjęć.</span>

<span style="color: red">
--------------
EDIT - Huczas
Proszę używaj znacznika do wstawiania zdjęć.</span>
Ostatnio zmieniony 03 gru 2010, 14:41 przez Wiesław90, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Deacon
- Admin na emeryturze
- Imię: Michał
- Panda: Ford Fiesta Mk7 1.6 Motorsport
przestudiowalem schematy na eLearnie i kabalek sterujacy idzie do tej malej bialej kostki po lewej stronie body.
w eLearnie napisali tak:
"Ze styku 2 konektora E, węzeł body computer zasila silnik elektryczny zamka pokrywy bagażnika N057. Sterowanie otwarcia pokrywy bagażnika przesyłane jest z wyłącznika I033 do styku 5 konektora G węzła body computer M001 (patrz schemat elektryczny E2510)."
konektor E to wtyczka brazowa, styk 2 to wlasnie ten bialy kabel, o ktorym mowa wyzej.
konektor G to biala mala wtyczka, o ktorej pisalem wyzej.
teraz, ktos komu dziala to otwiertanie klapy musialby wypiac ta biala wtyczke i posprawdzac, ktore piny ma podpiete. wtedy porownam u mnie i zobaczymy czy jest tak samo.
<span style="font-weight: bold">Wiesław90</span> zamek mam od Vito. listwe zmienialem tylko pod kolor klapy, nie mam w niej przycisku.
mam pytanie - ile pinow ma wlasnie ten przycisk?
w eLearnie napisali tak:
"Ze styku 2 konektora E, węzeł body computer zasila silnik elektryczny zamka pokrywy bagażnika N057. Sterowanie otwarcia pokrywy bagażnika przesyłane jest z wyłącznika I033 do styku 5 konektora G węzła body computer M001 (patrz schemat elektryczny E2510)."
konektor E to wtyczka brazowa, styk 2 to wlasnie ten bialy kabel, o ktorym mowa wyzej.
konektor G to biala mala wtyczka, o ktorej pisalem wyzej.
teraz, ktos komu dziala to otwiertanie klapy musialby wypiac ta biala wtyczke i posprawdzac, ktore piny ma podpiete. wtedy porownam u mnie i zobaczymy czy jest tak samo.
<span style="font-weight: bold">Wiesław90</span> zamek mam od Vito. listwe zmienialem tylko pod kolor klapy, nie mam w niej przycisku.
mam pytanie - ile pinow ma wlasnie ten przycisk?