Do czego te wtyczki
- AdaMs
- Moderator
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Re: Do czego te wtyczki
Jak miałeś fabryczną instalacje radia to duże szanse, ja swojej też muszę poszukać 
- JaceK
- Klubowicz
- Imię: Jacek
ja mam fabryczną instalkę 2007, wtyczka pod siedzeniem jest ale brakuje dalej napięcia ..... kable są ok do słupka kierowcy.... później nie ma nic....
-
pandziorek87
- Aktywny
- gadu: 0
A jakiego koloru powinny być kable do s ubwoofera?
- JargoV
- Administrator
- Imię: Jarek
Subwoofer według schematów z eLearna:
biało-czerwony
czerwono-niebieski
niebiesko-żółty
biało-zielony
czarno-pomarańczowy
czarny
zielony
Ja natomiast mam pytanie dotyczące wolno wiszącej wtyczki którą znalazłem obok body, z tylko jednym przewodem, wchodzi on w słupek i z tego co się dopatrzyłem to biegnie w górę:

I drugie pytanie:
Gdzie dokładnie znajduje się złącze D30 czyli złącze drzwi przednich lewych, chciałbym zobaczyć co do niego mam podciągnięte, a co trzeba będzie do niego dorobić, a szkoda rozbierać pół boku w jego poszukiwaniu
biało-czerwony
czerwono-niebieski
niebiesko-żółty
biało-zielony
czarno-pomarańczowy
czarny
zielony
Ja natomiast mam pytanie dotyczące wolno wiszącej wtyczki którą znalazłem obok body, z tylko jednym przewodem, wchodzi on w słupek i z tego co się dopatrzyłem to biegnie w górę:

I drugie pytanie:
Gdzie dokładnie znajduje się złącze D30 czyli złącze drzwi przednich lewych, chciałbym zobaczyć co do niego mam podciągnięte, a co trzeba będzie do niego dorobić, a szkoda rozbierać pół boku w jego poszukiwaniu
- AdaMs
- Moderator
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Ja przy body mam takie dwie, ale wpięte w siebie. Nie będzie to od centralnego zamka?
- JargoV
- Administrator
Hmm ilość wtyków pasowała by do D30, mam już instalację radiową od ASO, w takim razie więc wtyk D30 powinien być(chyba że po spartańsku pociągnęli sam przewód głośnikowy gdyż może to nie być pełna istalacja, tak jak to Fiat przykazał).
Centralnego, ani elektrycznych szyb i lusterek nie posiadam, ale zabieram się powoli do ich montażu i o ile pełną wiązkę drzwi zakończoną złączem D30 nie problemu znaleźć to już do jej drugiej części musiałbym wymienić całą wiązkę deski rozdzielczej
Więc muszę się dowiedzieć co do tego złącza mam podprowadzone po stronie deski rozdzielczej, a co trzeba będzie dorabiać, a ta mistyczna kostka mogła by wiele wyjaśnić. 
Centralnego, ani elektrycznych szyb i lusterek nie posiadam, ale zabieram się powoli do ich montażu i o ile pełną wiązkę drzwi zakończoną złączem D30 nie problemu znaleźć to już do jej drugiej części musiałbym wymienić całą wiązkę deski rozdzielczej
- Romix13
- Wesoły Tramdriver
- Imię: Romek
Z tego co widziałem na schemacie to D030 składa się z dwóch kostek A większej i B mniejszej, obie są obok siebie tuż pod bocznym lewym migaczem nad przelotką z drzwi. Zresztą dołączam schemat

Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
- JargoV
- Administrator
Trochę poszperałem dzisiaj i instalacja radiowa jest zrobiona jak przez mechanika/elektryka, czyli od radia idą bezpośrednio klasyczne przewody głośnikowe bez żadnych pośrednich złączy. Więc po D030 u mnie ani widu ani słychu 
Pytanie do posiadaczy fabrycznego centralnego zamka lub elektrycznych lusterek/szyb czy złącze D030 do drzwi znajduje się u was tak jakby pomiędzy blachą, czy już może za przelotką pod osłoną klamki otwierania maski, obok body? Druga opcja ułatwiła by montaż fabrycznego centralnego, a chciałbym w miarę pozostać z fabryką w tej kwestii.
A przeznaczenie tajemniczego złącza z jednym przewodem chyba nie zostanie odkryte.
Pytanie do posiadaczy fabrycznego centralnego zamka lub elektrycznych lusterek/szyb czy złącze D030 do drzwi znajduje się u was tak jakby pomiędzy blachą, czy już może za przelotką pod osłoną klamki otwierania maski, obok body? Druga opcja ułatwiła by montaż fabrycznego centralnego, a chciałbym w miarę pozostać z fabryką w tej kwestii.
A przeznaczenie tajemniczego złącza z jednym przewodem chyba nie zostanie odkryte.
-
pandziorek87
- Aktywny
U mnie to złącze o ile pamiętam jest zaraz pod plastikową osłoną otwierania maski na lewym boczku. Mam centralny fabryczny i elektryczne szyby.
- Szumak
- Świeżak
- Kontakt:
A co to? [Luźne wtyczki]
Dzień dobry.
Poproszę o identyfikację.
Po lewej stronie nad pedałem gazu mam przytwierdzone dwie kostki, od czego one są?

Po drugiej stronie nawiewu mam luźną białą kostkę:

przypuszczam, że może być od wyłącznika poduszki gdybym taki posiadał, czy się mylę?
Przy okazji zapytam o poniższe mocowanie, choć to nie elektryka

Do powyższego mocowana jest poduszka, czy to na coś innego?
Poproszę o identyfikację.
Po lewej stronie nad pedałem gazu mam przytwierdzone dwie kostki, od czego one są?

Po drugiej stronie nawiewu mam luźną białą kostkę:

przypuszczam, że może być od wyłącznika poduszki gdybym taki posiadał, czy się mylę?
Przy okazji zapytam o poniższe mocowanie, choć to nie elektryka

Do powyższego mocowana jest poduszka, czy to na coś innego?
- morpheus1581
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Marcin
Re: A co to? [Luźne wtyczki]
To raczej od klimatronika. Poczytaj tu. Jest cos podobnego.
viewtopic.php?f=3&t=684&start=135#p133012
Nie chce się madrowac bo nie mam tu takiej władzy Ale czasem wystarczy poszukać a nie nowy temat zakładać bo bajzel się robi
viewtopic.php?f=3&t=684&start=135#p133012
Nie chce się madrowac bo nie mam tu takiej władzy Ale czasem wystarczy poszukać a nie nowy temat zakładać bo bajzel się robi
Moja Panda
http://forum.pandaclubpolska.org/viewto ... =45&t=9722" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.pandaclubpolska.org/viewto ... =45&t=9722" onclick="window.open(this.href);return false;
- gregory1979
- Klubowicz
- Imię: Grzegorz
Kolego Szumak wszystko już było niejednokrotnie opisane na forum. Wystarczy użyć opcji
. Oj dostanie ci się po uszach za zakładanie kolejnego tematu o wtyczkach.
- Szumak
- Świeżak
- Kontakt:
Oj, w to ja nie wątpię, ale znalezienie stosownego wątku w wyszukiwarce gdy nie bardzo wiadomo o co pytać jest zadaniem dosyć czasochłonnym.
Dzięki za linka
Dzięki za linka
- JargoV
- Administrator
A na pierwszym zdjęciu, (gdyż fotki w temacie z wtyczkami już wygasły) wydaje mi się że jest to magiczne złącze zwierające, które chciałbym mieć u siebie