Witam - kupiłem sobie centralny zamek - prosiłbym o jakieś wskazówki jak go zamontować od czego zacząć -pod co się najlepiej podpiąć .
Czy mógłby mi ktoś w tym pomóc co należy robić w pierwszej kolejności-na co zwrócić szczególną uwagę
będę wdzięczny za pomoc pozdrawiam
Montaż centralnego zamka krok po kroku
Rozumiem ze kupiles sterownik centralnego zamka czy takze silowniki?
Jesli sam sterownik to nalezy albo zakupic kasety w ktorych sa zamontowane silowniki, lub kupic silniczki i samemu je zamontowac w kasetach.
Potem prowadzisz przewody z drzwi do jednego miejsca. Problem sie pojawi gdy nie masz przelotek w drzwiach tylnych. Koledzy pisali ze ciezko je dostac.
Nie napisales jakie przewody sa w instrukcji. Czy wymagany jest jakis sygnal po stacyjce czy moze krancowki niedomknietych drzwi. Jak przegladniesz forum to znajdziesz gdzie jakich przewodow szukac by sie w nie wpiac.
Jesli sam sterownik to nalezy albo zakupic kasety w ktorych sa zamontowane silowniki, lub kupic silniczki i samemu je zamontowac w kasetach.
Potem prowadzisz przewody z drzwi do jednego miejsca. Problem sie pojawi gdy nie masz przelotek w drzwiach tylnych. Koledzy pisali ze ciezko je dostac.
Nie napisales jakie przewody sa w instrukcji. Czy wymagany jest jakis sygnal po stacyjce czy moze krancowki niedomknietych drzwi. Jak przegladniesz forum to znajdziesz gdzie jakich przewodow szukac by sie w nie wpiac.
Kupiłem cały zestaw sterownik łącznie z siłownikami - w którym miejscu najwygodniej będzie umieścić sterownik - gdzie podpiąć się kablami najlepiej by przypadkowo czegoś nie uszkodzić czy trzeba zabezpieczyć to jakimś bezpiecznikiem (pisze w instrukcji że bezpiecznikiem 20A) proszę o jakieś wskazówki.