Lużna gałka zmiany biegów

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

czarny2108
Świeżak
Imię: Mariusz
gadu: 0

Lużna gałka zmiany biegów

Post autor: czarny2108 »

Czesc,mam pytanie czy macie może jakiś patent na lużną gałke zmiany biegów?Już kilkakrotnie spadła mi widze że środek jest wyrobiony te ząbki?Miał ktoś może podobny przypadek?Jakieś rozwiązania?Z góry dzięki za pomoc i rade,pozdrawiam :ok:
Deacon
Admin na emeryturze
Imię: Michał

Re: Lużna gałka zmiany biegów

Post autor: Deacon »

Zmienić na nową :) Chyba, że jakimś klejem montażowym albo silikonem złapiesz.
Awatar użytkownika
olo 1
Maniak
Imię: Olek

Post autor: olo 1 »

Tak jak pisał Deacon to jest najrozsądniejsze wyjście,chyba,że znajdziesz tokarza,który na wzór ori zrobi drugą skręcaną na śruby,mi osobiście wytrzymała na patencie parę miesiecy-na drążek nawijałem taśmę teflonową do uszczelniania rur.Kiedyś w sklepach były takie gałki do podnoszonego biegu wstecznego,ale przynajmniej u nas wymiotło.
Awatar użytkownika
kupusso
Specjalista
Imię: Paweł

Post autor: kupusso »

U mnie był ten sam problem, silikon nie pomógł, miałem dać na kleju do szyb, ale ostatecznie, gałkę wymieniłem. Koszt kleju był wyższy niż "nowa" (używana) gałka.
Jak trwale skleisz to przy ewentualnym demontażu będzie problem.
czarny2108
Świeżak
Imię: Mariusz

Post autor: czarny2108 »

Rozważałem opcje kleju ale zrezygnowałem obawiałem sie ewenutualnego demontarzu.No nic wpadne do Euromotu jutro i zobacze ile kosztuje taka gałka na allego nie widziałem
Awatar użytkownika
Romix13
Wesoły Tramdriver
Imię: Romek

Post autor: Romix13 »

Miałem ten sam przypadek kiedyś, najszybszy patent bez kosztów to otwór wieloklinu gałki obłożyć cieniutką warstwą folii i nabić gałkę energicznym dupnięciem ;) ręki.
Będzie ciaśniej i problem spadania z głowy. Z drugiej strony jest już powód by zmienić sobie gałkę na ładniejszą np.od 100HP lub fiata 500 z małymi przeróbkami :P
Szczegóły u mnie w temacie w dziale Moja Panda :) viewtopic.php?p=110472#p110472
Ostatnio zmieniony ndz 11:55, 13 wrz 2015 przez Romix13, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono link.
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW :)
ODPOWIEDZ