Kontrolka świateł drogowych.
Kontrolka świateł drogowych.
Posiadam Pandę 3. Przed kupnem czytałem, że kontrolka świateł drogowych pali zbyt jasno. Myślałem, że to nie możliwe, ale fatycznie mogła by palić ciemniej. Czy ktoś z was wie jaka żarówka jest tam zastosowana, oraz czy można wstawić mniejszą?
- Forsaken
- Klubowicz
- Imię: Piotrek
Re: Kontrolka świateł drogowych.
Jak dla mnie to led a nie żarówka i myślę że nie warto przy tym dłubać bo trzeba by licznik rozbierać a świateł drogowych często się nie używa.
- AdaMs
- Moderator
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Też mam P3 i nie widzę różnicy w tym jak jest w P2. A może po prostu za bardzo zwracasz na to uwagę?
Nie wiem jak jest w P2. Nie jest to dla mnie jakiś wielki problem, ale wolałbym aby świeciła ciemniej. We wtorek jadę na przegląd gwarancyjny, jak nie zapomnę to się spytam w serwisie. Dziękuję za odpowiedź.
-
doldi
- Profesjonalista
- Imię: Maciej
- gadu: 0
Sabb1 pisze:Nie wiem jak jest w P2. Nie jest to dla mnie jakiś wielki problem, ale wolałbym aby świeciła ciemniej. We wtorek jadę na przegląd gwarancyjny, jak nie zapomnę to się spytam w serwisie. Dziękuję za odpowiedź.
na przegląd to ile masz już masz km przejechanych????
ja mam 22 000 i jeszcze nie byłem pierwszy przegląd do 30000 km
Upłynął rok os zakupu, trzeba jechać na przegląd nie zależnie od przebiegu. Sami do mnie zadzwonili i przypomnieli mi o tym. Koszt przeglądu ok. 600 zł. Może mi nie uwierzysz, ale była kobieta na przeglądzie z przebiegiem 4,5 tys. km.
-
pavulon78
- Świeżak
- Imię: Paweł
Sabb1 pisze:Upłynął rok os zakupu, trzeba jechać na przegląd nie zależnie od przebiegu. Sami do mnie zadzwonili i przypomnieli mi o tym. Koszt przeglądu ok. 600 zł. Może mi nie uwierzysz, ale była kobieta na przeglądzie z przebiegiem 4,5 tys. km.
W książce przeglądów jest wyraźnie napisane że przeglądy co 2 lata lub co 30000 km. Po roku należy wymienić tylko olej i filtr oleju jeśli auto eksploatowane jest w mieście i ma mały przebieg. Tak czy inaczej ja ze swoim pandolotem wybieram się po roku tylko na wymianę oleju i filtra. Nie będę bulił za sprawdzenie czy klocki po 10000 km są jeszcze sprawne czy tez czy palą się wszystkie światła.
-
doldi
- Profesjonalista
- Imię: Maciej
u mnie przebieg jest ju 23000 km i zaraz się będę szykował.... na przegląd..
- AdaMs
- Moderator
- Kontakt:
No i co w ASO powiedzieli na Twoją prośbę? 
- Lukasz
- Przyjaciel klubu
- Imię: Łukasz
- gadu: 8896262
Według mnie ta kontrolka "długich" to czepianie sie byle się czepiać... długich sie używa "od święta" a tak przynajmniej sie nie zapomni ze sie na nich jedzie... w GP świeci mi tak samo i nie narzekam 
- AdaMs
- Moderator
- Kontakt:
Lukasz pisze:Według mnie ta kontrolka "długich" to czepianie sie byle się czepiać... długich sie używa "od święta" a tak przynajmniej sie nie zapomni ze sie na nich jedzie... w GP świeci mi tak samo i nie narzekam
Dokładnie, w pełni się z Tobą zgadzam. Ale jestem ciekaw co ASO na to
Zamierzam coś nakleić na szybkę licznika, bo kontrolka długich, naprawdę jest zbyt jaskrawa. Kawalątek półprzezroczystej folii, czy coś w tym rodzaju- sądzę, że to rozwiąże sprawę. Proste, tanie i niczego przy okazji nie zepsuję 
- tomjoz
- Profesjonalista
- Imię: Tomek
- gadu: 582988
One tak mają u mnie w P2 też tak jaskrawo świeci jak włączę długie to tak przez chwilę lekko kuje w oczy lecz przyzwyczaiłem się 
Moja Panda
http://forum.pandaclubpolska.org/viewtopic.php?t=4876" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.pandaclubpolska.org/viewtopic.php?t=4876" onclick="window.open(this.href);return false;
- gregory1979
- Klubowicz
- Imię: Grzegorz
Tak dla odświeżenia tematu. W porównaniu do PII którą miałem poprzednio to w tamtej kontrolka świeciła słabiej. W PIII którą mam daje po oczach. Kontrolka świeci tak mocno, że daje ona niebieską poświatę na podsufitkę i całe wnętrze. W PII tego zjawiska nie było. Jeśli o mnie chodzi to świateł drogowych używam często. Zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym szczególnie dojeżdżając do pracy 30 km przez ok. połowę trasy.
- Albercik
- Administrator
- Imię: Tomasz
- gadu: 8520501
- Kontakt:
Jest na to sposób ale Ci się nie spodoba, bo wymaga ingerencji w licznik