Dzisiaj odmówiła mi posłuszeństwa wycieraczka tylnej szyby. Stanęła w 2/3 zakresu pracy. Ogólnie wycieraczka ma opór przy pracy, nie jest to wina silnika tylko tego że któryś element się zaciera (tak mi sie wydaje). Proszę o rade jak się do tego zabrać żeby to naprawić. Wiem że najlepszym rozwiązaniem było by dopasowanie zaślepki w otwór po wycieraczce Foto...
Przerabiałem to w SC chociaż jest nieco inny mechanizm. Powodem był zapieczony-skorodowany wałek w obudowie mechanizmu napędzający ramię wycieraczki. Musisz go wydostać z obudowy, pomocne będzie WD-40, następnie wyczyścić-wyszlifować papierem ściernym, potem ostro nasmarować smarem, złożyć i powinno działać jak nowe
jak koledzy wcześniej pisali rdzewieje ośka i coraz większy opór jest aż w końcu sie zatrzymuje.
nie wiem jak jest ten mechanizm zbudowany ale jak ja wcześniej w SC miałem taki sam problem to wybijałem oś żeby wyszła ale nie wiem czy tutaj też się tak da.
Zabrałem się za zrobienie tego silniczka wycieraczki Po zdjęciu zawleczki której prawie nie było widać i podkładki (ze względu na rdze) udało mi się zdjąć plastikową osłonę osi. Oto co ujrzałem
Uploaded with ImageShack.us Działa ale jeszcze nie włożyłem silnika w klapę Będę chyba raczej skłonny dopasować zaślepkę I tutaj moje pytanie do osób które już to robiły od czego macie dopasowane zaślepki?
A jak ściągnąć poszycie bagarznika aby dostac sie do silnika wycieraczki.Odkręciłem dwie śruby które byly w uchwytach, ale ten plastik nie chce mi zejśc
Tam masz zatrzaski takie jak w drzwiach. Musisz podważyć czymś i ręką pociągnąć tylko odważnie Powinny od razu powyskakiwać Jeszcze może dodam że są one rozmieszczone po obwodzie i na środku chyba są dwa z tego co pamiętam
Bo życie jest zbyt krótkie żeby jeździć autem bez Gleby