Opony zimowe jakie? Miejsce na wasze pytania i sugestie.
Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
- wojtassslg
- Klubowicz
- gadu: 0
- Huczas
- Klubowicz na emeryturze
- Kontakt:
ja powiem tak, mój wujek do pandy przez 5 lat nie zmienił opon, czy zima czy lato śmigał na fabrycznie montowanych-letnich. Wypadku nie miał, 70% miasto reszta to trasa, a w góry też jeździł. Powiedział że jak się ostrożnie jeździ to jest ok. No ale wiadomo w mieście(wawa) w zimę nawet są czarne drogi głównie więc można tak robić.
Ja od innego wujka z kolei dostaje opony zimowe, ale po mieście jeżdżę z kolei mniej, a głównie w trasę potrzebuję aby dojechać do domu mojego lub dziewczyny. W tym wypadku widzę sens zakładania zimówek, a w góry nawet łańcuchów jeśli droga oblodzona co tam się zdarza często.
Najlepiej samemu sobie odpowiedzieć na to pytanie, to w końcu od tego zależy Twoje i towarzyszy bezpieczeństwo.
Ja od innego wujka z kolei dostaje opony zimowe, ale po mieście jeżdżę z kolei mniej, a głównie w trasę potrzebuję aby dojechać do domu mojego lub dziewczyny. W tym wypadku widzę sens zakładania zimówek, a w góry nawet łańcuchów jeśli droga oblodzona co tam się zdarza często.
Najlepiej samemu sobie odpowiedzieć na to pytanie, to w końcu od tego zależy Twoje i towarzyszy bezpieczeństwo.
Dziwne, że nie słyszałeś o nich nic złego;) Te opony w testach zeszłorocznych (mowa o Winterhawk 2) wypadają tragicznie - ostatnie lokaty na poziomie z Dębicą Frigo. Ten nowy model wypada podobnie źle.
A teraz zaskoczenie - sam mam takie od roku i jestem bardzo zadowolony. Gdy je kupowałem, nie wiedziałem jeszcze o ich wynikach w testach.
Przeżyłem na nich zeszłoroczną zimę - w tym kilka tygodni w Tatrach, gdzie śniegu było w bród. Nie zanotowałem żadnej niebezpiecznej sytuacji, więc da się na nich jeździć:wink:
Pozdrawiam.
A teraz zaskoczenie - sam mam takie od roku i jestem bardzo zadowolony. Gdy je kupowałem, nie wiedziałem jeszcze o ich wynikach w testach.
Przeżyłem na nich zeszłoroczną zimę - w tym kilka tygodni w Tatrach, gdzie śniegu było w bród. Nie zanotowałem żadnej niebezpiecznej sytuacji, więc da się na nich jeździć:wink:
Pozdrawiam.
- victor89
- Klubowicz
- Imię: Wiktor
- gadu: 2338614
Ja sobie zakupiłem 4 szt. nowych Firestone Winterhawk 2 evo na seryjną felgę 13". Niestety z 14" nie wypaliło :/ Rozmiar 155/80. Ciekaw jestem jak te nowe opony dadzą radę w śniegu. Wymieniam w ten weekend gdyż później nie będę miał na to czasu przez 3 tygodnie. Kółka leżą przygotowane w garażu więc sam sobie przełożę bez zbędnych kolejek
Indeks T do 190km/h
Indeks T do 190km/h