ad4m napisał(a):Źle się wyraziłem - pykanie brzmi dokładnie jak to przy włączonym kierunkowskazie ale słychać je co jakiś czas także przy wyłączonym kierunku. Słowem - jadę prosto, kierunek wyłączony a raz na jakiś czas kilka razy sobie pyknie please help
witia_2005 napisał(a):ad4m napisał(a):Źle się wyraziłem - pykanie brzmi dokładnie jak to przy włączonym kierunkowskazie ale słychać je co jakiś czas także przy wyłączonym kierunku. Słowem - jadę prosto, kierunek wyłączony a raz na jakiś czas kilka razy sobie pyknie please help
Sprawdź przekaźniki któryś nie łączy .
Romix13 napisał(a):A jak włączysz przednie wycieraczki na pracę czasową (nie stałą) to działają normalnie? bo jeśli nie ,to przekaźnik od wycieraczek słychać i jest to wina niedopiętej wtyczki (konektor B) szerokiej koloru szarego w dolnej części body-kompa, pin 9 i 10 jak ściągniesz pokrywkę bezp. to pierwszy i drugi kabelek tejże wtyczki od prawej. Sprawdź ją i czystość styków.
Jak dla mnie brzmi to jak uszkodzony przekaźnik zespolony - u mnie "pykało" a przy okazji mrugały światła mijania. W nocy - efekt wspaniały!
Powrót do Elektryka - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości