Od pewnego czasu przeglądam to Forum i korzystam ze zgromadzonej tu wiedzy ponieważ przymierzam się do zakupu Pandy. Aktualnie jeżdżę VW Polo 6n '98, ale jest to samochód już dość leciwy, ze sporym przebiegiem i wymagający coraz większego wkładu kasy. Auta używam do dojazdu do pracy, wyjazdów weekendowych oraz wakacyjnych (tu trochę się obawiam wielkości Pandy). Podróżuję zwykle sam (praca), we dwie osoby (wypady), sporadycznie ktoś więcej na krótkich trasach. Przebiegi roczne wahają się w granicach 15-20 tys. km. Tak sobie więc kalkuluję, że używana Panda II byłaby rozsądnym wyborem, w budżecie około 20 tys. zł. można chyba kupić sensowne auto na kilka lat używania. Rozważam też wstawienie LPG niedługo po zakupie. Już wiem, że pomimo dużej popularności Pandy, wcale nie tak łatwo kupić ciekawy egzemplarz na rynku wtórnym, szczególnie jeżeli się już ma jakieś preferencje co do koloru i wyposażenia. Zdaję sobie sprawę, że wiele opisów ogłoszeń to efekt radosnej twórczości sprzedawców i podchodzę do nich z dystansem. Na szczęście nie spieszy mi się bardzo - póki co mam czym jeździć. Przeszła mi też przez myśl pokusa przyjemności kupienia nowej Pandy III w salonie, ale to dołożenie do moich założeń kilkunastu tysięcy, które można przeznaczyć na inne przyjemności
.
Ups... - rozpisałem się. Reasumując - witam wszystkich!