bambrys napisał(a):Panowie mam taką prośbę czy mógłby ktoś zrobić manual z montażu wspomagania kierownicy
Jarecki8810 napisał(a):mafcin napisał(a):Jarecki8810 napisał(a):Kabel idzie do pinu 4 złącza B na sterowniku EPS.
ja wiem, że tam powinien iść, tylko obecnie mam samochód bez wspomagania (fabrycznie)
kupiłem dzisiaj kolumnę ze wspomaganiem i będę ją montować w sobote i nie wiem, gdzie mogę znaleźć drugi koniec tego kabla
żadnej odpowiedniej wtyczki koło kolumny nie widziałem i mnie to zaciekawiło
skoro już jest ten kabel gdzieś ułożony, to wolałbym go nie ciąć, tylko wykorzystać
Idzie OD 4 pinu na sterowniku DO 9 pinu w złączu diagnostycznym auta. Nie zahacza o nic po drodze. Jeśli masz go w złączu diagnostycznym, to daleko go nie pociągnęli. Musisz się rozejrzeć.
banan napisał(a):Dwie benzyny, które mam są bez wspomagania, ale jest różnica duża. Opony takie same na dwóch. Ostatnio zauważyłem właśnie problem z kręceniem w jednej - stąd też pomysł z montażem wspomagania, bo teraz najwięcej poruszam się właśnie osobówką.
Wspomaganie mam tylko w Mjet ale tam to w standardzie montowali.
banan napisał(a):Wątek cały już przeczytałem, także jakąś wiedzę na ten temat już mam.
W ogóle ostatnio zauważyłem w jednej Pandzie (bez wspomagania) kierownica chodzi bardzo ciężko - ciężej niż w drugiej Pandzie, którą posiadam również bez wspomagania. Jak auto jest w ruchu to nie jest to jeszcze tak straszne, natomiast kręcenie kierownicą podczas parkowanie to straszny ukrop - naprawdę trzeba się namęczyć. Nie wiem czy problem nie leży w maglownicy i czy montaż wspomagania załatwi sprawę.
mariusz.k napisał(a):Mam jeszcze pytanie czy można zasilanie wspomagania kierownicy podpiąć od zasilania body komputera?
mariusz.k napisał(a): Mam jeszcze pytanie czy można zasilanie wspomagania kierownicy podpiąć od zasilania body komputera?
Powrót do Elektryka - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości