panda II Upgrade

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

panda II Upgrade

Numer postu:#1  Postprzez wot87 » N 22:03, 24 mar 2013

Witam wszystkich doświadczonych użytkowników pandziorków II, a wiec mam pytanie.. moja narzeczona ma zielona pande II 1,2 podstawowa wersje, kocha ja tak ze nie chce zmienic ja na zadne inne auto, zbliżaja sie jej urodziny a ja jej obiecałem ulepszenie w calosci. tak wiec napisze co zamierzam zrobic i prosze odrazu o pomoc w problemach,
zamierzam:
* kierownice zwykła wymienic na multi z 500 abartha ( odrazu pisze o pomoc jak podłączyć ja z radiem RADIO PEIYING PY-9907 badz inne podobne)
* ręczny z abartha 500 obszyty skórą
* drążek zmiany biegów z abartha 500
* deska rozdzielcza obszyta gładkim skajem i czerwona nicią
* światło kabiny z audi s5
* kluczyk zmieniam na scyzoryk z fiata bravo
* fotele bede obszywał pod własny wzór ( nie skóra)
* podsufitka czarna
* boczki obszyte skóra + głośniki peiying
we wnatrz chyba to wszystko a skorupe będe oklejał folia 2 kolorową, uparła sie że chce zioelony, ja natomiast chce folie grafitową matową, prosze o rade z projektem, jak polączyć te 2 kolory

podwozie:
oczywiście nowe gumy, sprężyny oraz tarcze TARCZE BREMBO MAX-KLOCKI FERODO PREMIER
no i alu jakieś 16 szprychy ale nie wiem jakie, wydech caly wymieniam tylko nie wiem na jaki tlumik koncowy... proex??

poza tym cieknie narazie olej wiec pewnie rozbiore silnik na cześci i tu pytanko czy mozna cos ulepszyc w silniku aby sprawniej działał, poprostu pytam czy mozna cos wymienic na lepsze w tym silniku:)... za wszelka pomoc dziekuje, i prosze nie pisac glupich komentarzy w stylu " chlopie panda warta 8 tys a ty chcesz wydac 10tys, kup jej lepiej.... tak wiec z gory thx

jeszcze 1 czy ktos ma pojecie jak obszyc airbag pasarzera aby byl w 100% sprawny i dobrze wyglądało?
Ostatnio edytowano N 22:50, 24 mar 2013 przez Deacon, łącznie edytowano 3 razy
Powód: Scalono posty.
wot87
Świeżak

Panda: 1.2
Imię: kamil

Re: panda II Upgrade

Numer postu:#2  Postprzez Kamillo » Pn 10:58, 25 mar 2013

no, zakkres prac ambitny i niech jak najwięcej się uda:D tego życzę, ale... pomyśl o kluczyku-scyzoryku od GPunto (jest zdecydowanie ładniejszy, a do tego te z Bravo nie grzeszą jakością, wiem bo mam Bravo). a druga sprawa - czy 16 cali wchodzi do Pandy??? bo wydaje mi się, że ktoś na forum próbował i coś tarło....
Kamillo
Instruktor

Panda: Seat Ibiza V (KJ)
Imię: Kamil

Numer postu:#3  Postprzez Elfalk » Pn 11:02, 25 mar 2013

Kamillo napisał(a): czy 16 cali wchodzi do Pandy??? bo wydaje mi się, że ktoś na forum próbował i coś tarło....

Najlepszym przykładem na to że 16 wchodzi jest michal85
Elfalk
Stały bywalec

Panda: Była Panda Jest Fokus II
Imię: Przemysław

Numer postu:#4  Postprzez Kamillo » Pn 11:05, 25 mar 2013

no tak, kojarzę Pandę Michała,ale musiało ujść mojej uwadze, że to są aż 16-tki. to sprawa felg rozwiązana.
Kamillo
Instruktor

Numer postu:#5  Postprzez wot87 » Wt 22:11, 26 mar 2013

narazie sa plany i bede powoli graty sciagal do domu pozniej jak juz wszystko uzbiram to zaczne modyfikacje co do 16 to i tak bede zakladal w firmie wiec jak mi cos nie bedzie pasilo to 15 co do kluczyka to jeszcze zobacze bo mam faceta ktory mi za 180 zrobi, tez mam bravo II i nie jest zly
wot87
Świeżak

Numer postu:#6  Postprzez wot87 » Śr 1:01, 27 mar 2013

czy ktos wie jaki ma wielowpust kierownicy wymiar?
wot87
Świeżak

Numer postu:#7  Postprzez Kamillo » Śr 10:34, 27 mar 2013

Kamil, mój kluczyk od Brabo mocny wytarł się na tym guziki służącym do otwierania scyzoryka. Kuzynak ma o rok starsze GPunto, jeździ tak jak ja każdego dnia i jej kluczycz jest w dużo lepszym stanie.

P.S. ale ogólnie Bravo super auto, co? jaki masz silnik? u mnie T-JET 120 KM
Kamillo
Instruktor

Numer postu:#8  Postprzez wot87 » Śr 21:35, 27 mar 2013

ja mam całkiem w dobrym stanie choć b. dużo jeżdżę... Mam 1.6 120km.. fajne fajne, ale rozszczelniła mi się chłodnica 3 mies temu... haha tego jeszcze nie widziałem:)

http://www.carlex.pl/projekty/gallery/index23.php zastanawiam sie nad takim wzorem siedzen do pandy tylko zamiast tego bialego kolory czarny co o tym sadzicie?

czy ktos moze wie gdzie mozna kupic kiere od 500 abartha w dobrej cenie?
Ostatnio edytowano Pt 1:05, 29 mar 2013 przez Worczynski, łącznie edytowano 2 razy
Powód: Chłodnica, chłodzenie, chłodziarka i inne pochodne. Nigdzie nie ma "h" więc nie wiem skąd w twoim słowniku taki twór. Dodatkowo brak polskich liter i innych. Staraj się pisać jak człowiek, a nie takie coś odstawiać. Scalono trzy posty.
wot87
Świeżak

Powrót do Luźne tematy...