Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
Lukasz napisał(a):WIKTOR! moze być sucho idealnie.. bedzie poniżej +7"C to mieszanka zmienia swoje wlasciwosci i opona letnia wychodzi ponizej tej temperatury NA SUCHYM znacznie gorzej niz zimowa... przy czym letnia szybciej zaczyna sie zuzywac...
victor89 napisał(a):
I ostatnia kwestia - ubezpieczyciel z przyjemnością wystąpi o zawieszenie wypłaty odszkodowania jeśli wypadek zdarzy się w śniegu, a na autku będą letnie kapcie.
Agent napisał(a):Uśmiałem się Od kiedy to przyczyna kolizji jest brak opon zimowych? Idąc waszym tokiem myślenia to jakby wszyscy jeździli na zimówkach to by w ogóle nie było stłuczek i wypadków, no idealna sielanka!
Pisanie, że ktoś stwarza zagrożenie jeżdżąc na letnich oponach jest na tym samym poziomie, co jakże błyskotliwe stwierdzenie, że wyjeżdżając autem na ulicę z garażu też powodujemy zagrożenie na drodze.
Saszun napisał(a):Agent napisał(a):Uśmiałem się Od kiedy to przyczyna kolizji jest brak opon zimowych? Idąc waszym tokiem myślenia to jakby wszyscy jeździli na zimówkach to by w ogóle nie było stłuczek i wypadków, no idealna sielanka!
Pisanie, że ktoś stwarza zagrożenie jeżdżąc na letnich oponach jest na tym samym poziomie, co jakże błyskotliwe stwierdzenie, że wyjeżdżając autem na ulicę z garażu też powodujemy zagrożenie na drodze.
Hahahaha, przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś Bo teraz to mi się chce śmiać z twojego toku myślenia - bardzo głupiego zresztą. W takim razie jeździj bez hamulców, najlepiej bez kierownicy, bo przecież skoro teraz wszyscy jeżdżą z hamulcami i kierownicą, a nadal są wypadki, to nie jest to ich przyczyną... Przyczyn wypadków jest MNÓSTWO - nawet mucha latająca w kabinie. I letnie opony też.
Zresztą, nie zależy mi na twoim zdrowiu i samochodzie, tylko błagam - jak już w coś walniesz, to nie zrań przy tym innych ludzi. Bo szkoda, żeby płacili za twoją głupotę.
Saszun napisał(a):Agent napisał(a):Uśmiałem się Od kiedy to przyczyna kolizji jest brak opon zimowych? Idąc waszym tokiem myślenia to jakby wszyscy jeździli na zimówkach to by w ogóle nie było stłuczek i wypadków, no idealna sielanka!
Hahahaha, przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś Bo teraz to mi się chce śmiać z twojego toku myślenia - bardzo głupiego zresztą. W takim razie jeździj bez hamulców, najlepiej bez kierownicy, bo przecież skoro teraz wszyscy jeżdżą z hamulcami i kierownicą, a nadal są wypadki, to nie jest to ich przyczyną... Przyczyn wypadków jest MNÓSTWO - nawet mucha latająca w kabinie. I letnie opony też.
Zresztą, nie zależy mi na twoim zdrowiu i samochodzie, tylko błagam - jak już w coś walniesz, to nie zrań przy tym innych ludzi. Bo szkoda, żeby płacili za twoją głupotę.
Kordian napisał(a):Saszun napisał(a):Agent napisał(a):Uśmiałem się Od kiedy to przyczyna kolizji jest brak opon zimowych? Idąc waszym tokiem myślenia to jakby wszyscy jeździli na zimówkach to by w ogóle nie było stłuczek i wypadków, no idealna sielanka!
Ale Agent tutaj nikgo nie rani.
Trzeba umieć czytać ze zrozumieniem.
victor89 napisał(a):Co do zagrożenia - to jest to sprawa dyskusyjna ze względu na inne podejście kierującego. Mam letnie, jadę wolno i zachowuje odstęp. Mam zimówki - pokażę wam jak się jeździ, o! Co wywołuje u niektórych brawurę kończącą się wypadkiem
victor89 napisał(a):Prawdą jest że opona letnia spisuje się lepiej niż opona zimowa na suchej nawierzchni do momentu gdy temperatura spadnie poniżej -20*C. [Badania w laboratorium SiMR]
victor89 napisał(a):Co do zagrożenia - to jest to sprawa dyskusyjna ze względu na inne podejście kierującego. Mam letnie, jadę wolno i zachowuje odstęp. Mam zimówki - pokażę wam jak się jeździ, o! Co wywołuje u niektórych brawurę kończącą się wypadkiem
victor89 napisał(a):I ostatnia kwestia - ubezpieczyciel z przyjemnością wystąpi o zawieszenie wypłaty odszkodowania jeśli wypadek zdarzy się w śniegu, a na autku będą letnie kapcie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości