Licznik "Emotion" - uwagi i spostrzeżenia

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Licznik "Emotion" - uwagi i spostrzeżenia

Numer postu:#1  Postprzez gregory1979 » Śr 21:39, 29 sie 2012

Licznik "Emotion" ma wiele różnych funkcji. Jedną z nich jest informowanie kierowcy o przepalonej żarówce. W instrukcjach czytałem że kontrolka zapala się w sytuacji gdy nie świeci jedna z żarówek od kierunkowskazów, świateł pozycyjnych tylnych, oświetlenia tablicy rejestracyjnej, światła przeciwmgielnego tylnego czy światła stopu.
Okazuje się że u mnie pojawia się sygnalizacja tylko w przypadku awari żarówki kierunkowskazu, przy czym nie bierze pod uwagę kierunkowskazów bocznych. Ciekawe czy to przez to że mam body w wersji "bida" :?: Licznik jest w wersji z nowym softem.
Drugie moje spostrzeżenie to funkcja limitu predkości. Przy włączeniu tej funkcji wg. instrukcji powinien pojawić się sygnał dźwiękowy z wyświetleniem komunikatu na wyświetlaczu o przekroczonej prędkości oraz kontrolka (żółty trójkąt z wykrzyknikiem). Tutaj z kolei owa kontrolka nie zapala się.
gregory1979
Klubowicz

Panda: Fiat Tipo 1.4 LPG BRC była 0.9 TwinAir Turbo 2012 r. LPG BRC oraz 1.1 Actual 2003 r. LPG BRC
Imię: Grzegorz

Re: Licznik "Emotion" - uwagi i spostrzeżenia

Numer postu:#2  Postprzez Zwierzak » Śr 22:32, 29 sie 2012

Z moich spostrzeżeń to instrukcję trzeba dobrać zarówno do roku modelowego samochodu jak i licznika, bo trochę się rzeczy zmieniało w trakcie produkcji.
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły
Zwierzak
Maniak

Panda: Actual 1,1 2007

Numer postu:#3  Postprzez Pawell82 » Cz 16:58, 30 sie 2012

gregory1979 napisał(a):Licznik "Emotion" ma wiele różnych funkcji. Jedną z nich jest informowanie kierowcy o przepalonej żarówce. W instrukcjach czytałem że kontrolka zapala się w sytuacji gdy nie świeci jedna z żarówek od kierunkowskazów, świateł pozycyjnych tylnych, oświetlenia tablicy rejestracyjnej, światła przeciwmgielnego tylnego czy światła stopu.
Okazuje się że u mnie pojawia się sygnalizacja tylko w przypadku awari żarówki kierunkowskazu, przy czym nie bierze pod uwagę kierunkowskazów bocznych. Ciekawe czy to przez to że mam body w wersji "bida" :?: Licznik jest w wersji z nowym softem.
Drugie moje spostrzeżenie to funkcja limitu predkości. Przy włączeniu tej funkcji wg. instrukcji powinien pojawić się sygnał dźwiękowy z wyświetleniem komunikatu na wyświetlaczu o przekroczonej prędkości oraz kontrolka (żółty trójkąt z wykrzyknikiem). Tutaj z kolei owa kontrolka nie zapala się.

Kierunków bocznych nigdy nie będzie brał pod uwagę ze jest spalona ! musisz sobie zawsze sprawdzać wizualnie . A co do przekroczeniu limitu prędkości wyskakuje tylko sygnał dźwiękowy i na wyświetlaczu pojawia się informacja nie miga żadna kontrolka tylko wersji z ESP miga .
PCP
Podłączenie pod FiatECUScan , Kasowanie błędów . Procedura Proxi (osiowanie)

Moja Panda : viewtopic.php?f=45&t=2851
Pawell82
Księżycowy Jimm

Panda: PANDA 1.2 8V Classic My Life rok 2011
Imię: Paweł

Numer postu:#4  Postprzez Romix13 » Cz 17:44, 30 sie 2012

A ja w sobotę przed myciem autka zrobiłem małe oględziny i gdyby nie to , nie wiedziałbym do tej pory, że jedna z żarówek tylnego podświetlenia mi się spaliła :( a licznik mi nic nie pokazuje, że spalona :( Mało tego jeszcze jak wyciągnąłem ją , okazało się ,że jedna z blaszek które trzymają żarówkę jest tak przeżarta rudą ,że się odgina zamiast dociskać :(
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW :)
Romix13
Wesoły Tramdriver

Panda: Misiek 1.1 2003 / od 2004 LPG II gen.
Imię: Romek

Numer postu:#5  Postprzez gregory1979 » Śr 16:07, 28 lis 2012

Ciekawostka dotycząca wskazania zasięgu na Pb. Przy spadku zasiegu do 50 km pojawia się komunikat "Konieczne uzupełnienie paliwa". Gdy zasięg spadnie poniżej 50 km to pojawia się komunikat, a na wskaźniku pojawiają się kreseczki "---" zamiast kilometrów :hmm:
gregory1979
Klubowicz

Panda: Fiat Tipo 1.4 LPG BRC była 0.9 TwinAir Turbo 2012 r. LPG BRC oraz 1.1 Actual 2003 r. LPG BRC
Imię: Grzegorz

Numer postu:#6  Postprzez Zwierzak » Śr 19:09, 28 lis 2012

Zawsze mówię, że najpierw warto przecztać instrukcję rzeczy, które się użytkuje. Co prawda wtedy życie staje się mniej zaskakujące i ciekawe :D
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły
Zwierzak
Maniak

Panda: Actual 1,1 2007

Numer postu:#7  Postprzez ma16 » Śr 20:03, 28 lis 2012

Co do przekroczenia prędkości to pojawia się kontrolka trójkąt z wykrzyknikiem jeśli się przekroczy prędkość którą się zadało...
Prawdziwy zdrajca włoskiej marki Powraca !

Pełny MES. Osiowanie, błędy itp. Kontakt PW.
ma16
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1,1 2003 - SOLD :(
Imię: Marek

Numer postu:#8  Postprzez Jarecki8810 » Cz 6:30, 29 lis 2012

Ale tylko w niektórych licznikach.
- Najlepszym przyjacielem faceta jest pies !
- A kobieta ?
- Walczy o dziewiąte miejsce z lodówką ...
Jarecki8810
Profesjonalista

Numer postu:#9  Postprzez wojtassslg » Cz 13:04, 29 lis 2012

ten trójkąt z wykrzyknikiem pojawił się tylko 1 raz u mnie, to dnia dzisiejszego tylko i wyłącznie słychać buczek i komunikat na wyświetlaczu.
TO wam namieszałem
wojtassslg
Klubowicz

Powrót do Luźne tematy...