Być klubowiczem :)

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Re: Być klubowiczem :)

Numer postu:#61  Postprzez menesz1974 » N 22:09, 04 lis 2012

tu mielismy rozmawiać jak być klubowiczem,a nie chamsko odzywać się i wyciagać brudy,może trzeba założyć nowy tema WYCIĄGANIE BRUDÓW :P
menesz1974 PCP
Potrzebujesz pomocy a jesteś w mojej okolicy, pomogę:
holowanie, kawa,herbata,internet
Nie doradzam bo się nie znam, jedynie opisuję co mi się przydarzyło.
menesz1974
Wymiatacz

Panda: 1,1 srebna strzala
Imię: Andrzej

Numer postu:#62  Postprzez Vito » N 22:10, 04 lis 2012

Wątek ma inny cel niż przepychanki.... co nie zmienia, że nie widzę powodu by go zamykać :D czasem dla zdrowotność warto pokazać inny punkt widzenia :mrgreen:

Niestety wiele osób zapomniało o przewodniej myśli czyli czym jest bycie klubowiczem :( kilka wypowiedzi jest naprawdę cennych i pokazujących co powinno charakteryzować owego niebieskiego :brawo:
Vito
Admin na emeryturze

Panda: była - jest pug 508
Imię: Witek

Numer postu:#63  Postprzez bart_tychy » N 23:06, 04 lis 2012

Agent napisał(a):Czy ja się czymś chwalę? Napisałem jakie mi wykryli usterki na badaniach technicznych ale narazie wstrzymam się z wymianą. Jestem zwyczajnie wściekły na papierową jakość zawieszenia Pandy, kto by słyszał, żeby co 10-15 kkm wymieniać pół zawieszenia w samochodzie :facepalm: Przyczepiłeś się mojej wypowiedzi, jakbym co najmniej zabił człowieka :roll:

Może to nie klub tylko niebo, skoro skupia samych świętych członków. Na pewno Deacon ma nad głową aureolę, nigdy nie przekroczył prędkości ani nawet nie zabił komara swoją Pandą. :swir: No z jego wypowiedzi można wysnuć takie wnioski...

co do pierwszej Twojej wypowiedzi.
- Jak się coś psuje to się to naprawia. A zawieszenie hmmm są dwie szkoły: 1 trochę izolbandy i będzie ok. 2. naprawię bo to parę złotych i będzie komfortowo i bezpiecznie dla mnie i dla ogółu
- on jest w niebie a Ty w czyśćcu tyle
- z Twojej wypowiedzi wynika że jesteś troszkę niekumaty. Im bardziej będziesz się szarpać z klubowiczami tym dłużej będziesz pomarańczowy. Gdybyś przeczytał regulamin viewtopic.php?f=38&t=240 a zwłaszcza przed ostatnie zdanie to byś to stwierdził. Nikt jednak niezabrania czytania bez zrozumienia :)

ale jeżeli uważasz że masz rację, że Twój pogląd na PCP jest prawidłowy to brnij dalej. A nóż ktoś będzie miał podobne podejście do tematów poruszanych przez Twoją osobę
bart_tychy
Klubowicz na emeryturze

Panda: była, ale nie ma :( jest paseratti
Imię: Bartek

Numer postu:#64  Postprzez Łukasz » N 23:30, 04 lis 2012

Witam wszystkich serdecznie,
mam nadzieję, że w pełni odniosę się do tematu założonego wątku...
Co powinno cechować klubowicza?
Po pierwsze powinniśmy traktować pozostałych użytkowników i klubowiczów PCP z szacunkiem.
Napiszę może bardziej dobitnie i zrozumiale.
Powinniśmy traktować użytkowników PCP w taki sposób, w jaki chcielibyśmy być przez nich traktowani.
Prawda, że proste...
Niezmiernie drażnią mnie osobiste docinki i niesnaski...
Jeżeli ktoś ma jakiś problem, to powinien napisać to danej osobie na tzw. priv...
Taki sposób nawiązania kontaktu pozwala wiele wyjaśnić i przy okazji nie wciąga całej społeczności PCP w niepotrzebne osobiste przepychanki...
Zwracajmy też uwagę na język, którym się posługujemy...posługujemy się językiem polskim, więc szanujmy jego czystość i zasady.
Niejednokrotnie posługujemy się zwrotami, które mogą przyprawiać o zawroty głowy...może nie wszystkich, ale z pewnoscią osoby, które posiadają określone wykształcenie i wiek...proszę o tym pamiętać.
Pozostaje jeszcze jedna ważna kwestia...
Bycie klubowiczem...co się za tym kryje, co to daje i w jakim celu jest to stworzone?
Wszyscy, no prawie wszyscy jesteśmy użytkownikami Pandy. Lubimy, dopieszczammy i dbamy o swoje autka.
To jest w tym wszystkim świetne i chyba najważniejsze...
Wielokrotnie służymy sobie radą i pomocą...to jest to...tak powinno być...
Jednak nie zapominajmy, że oprócz swojego "misia" mamy również życie prywatne a forum PCP nie powinno odrywać nas od codziennych obowiązków, od codziennej pracy...od spraw najbardziej istotnych...
To tylko hobby i czasami aż hobby...
Niezwykle serdecznie pozdrawiam wszystkich użykowników PCP :)
Łukasz
Łukasz
Wymiatacz

Panda: 1.2 My Life 69 km
Imię: Łukasz

Numer postu:#65  Postprzez Deacon » Pn 0:18, 05 lis 2012

Agent napisał(a):Czy ja się czymś chwalę? Napisałem jakie mi wykryli usterki na badaniach technicznych ale narazie wstrzymam się z wymianą. Jestem zwyczajnie wściekły na papierową jakość zawieszenia Pandy, kto by słyszał, żeby co 10-15 kkm wymieniać pół zawieszenia w samochodzie :facepalm: Przyczepiłeś się mojej wypowiedzi, jakbym co najmniej zabił człowieka :roll:

jeszcze nie zabiles, ale z takim podejsciem... wiesz czym grozi jezdzenie na zuzytych drazkach? chyba nie z tego co widze. przełamaniem trzpienia sworznia kulistego czyli rozłaczeniem drążka od zwrotnicy - wtedy kierownica idzie w jedna a kola w druga strone. dodaj do tego predkosc, zakret i masz to o czym pisze. sam napisales - cytuje: "Narazie olewam sprawę, bo to wywalanie kasy w błoto, może po zimie się wezmę za naprawę, jak będę gonił furę do żyda". reasumujac - wiesz, ze masz koncowki drazkow do wymiany, wiesz takze jak "papierowe" - jak ty to mowisz - jest zawieszenie w Pandzie. mimo to chcesz tak jezdzic przez 2-3 albo i wiecej miesiecy bo "po zimie" to moze byc i nawet za pol roku. czyli drazki beda sie rozwalac dalej, az dojdzie do tego o czym pisalem na poczatku tego postu. teraz rozumiesz dlaczego tak sie tego czepilem?

Agent napisał(a):Może to nie klub tylko niebo, skoro skupia samych świętych członków. Na pewno Deacon ma nad głową aureolę, nigdy nie przekroczył prędkości ani nawet nie zabił komara swoją Pandą. :swir: No z jego wypowiedzi można wysnuć takie wnioski...

nikt nie jest swiety ja takze. jednak nie "chwale" sie takimi glupotami na forum. stan techniczny samochodu stawiam na pierwszym miejscu.

nie bede sie wiecej wypowiadal na ten temat bo napisalem juz wszystko.
administracje przepraszam za rozwalenie tematu i oddaje sie w ich rece. przyjme warna na klate.
Deacon
Admin na emeryturze

Panda: Ford Fiesta Mk7 1.6 Motorsport
Imię: Michał

Numer postu:#66  Postprzez Dorian1.1 » Pn 1:50, 05 lis 2012

Panie, Panowie regulamin regulaminem lecz czy ten temat mial polegac na tym, ze macie sie obrazac i wytykac ze jeden jezdzi jak wariat drugi jak szaleniec? Mysle, ze nie o to chodzilo Witkowi gdy zakladal ten temat. Powstala goraca dyskusja ok to dobrze, lecz nie do konca w temacie. Pamietajmy ze forum i klub są dobrowolne. Mamy tu sie laczyc, pomagac sobie, odpoczywac w milym towarzystwie. Zamiast klotni byscie sobie pomogli jeden drugiemu przy modach i wszystko wyszloby na plus.
Za kierownicą Pandy życie staje sie piekniejsze:-)
Niebiesko-biały znikający punkt... Spokojnie to tylko ja i moja Pandzia:-)
http://www.facebook.com/PandapoBydgosku Zapraszam

MES, ELM, KKL i wiedza zawsze pod ręką jesteś w Bdg kontaktuj się :)
Dorian1.1
Wieczny Szperacz

Panda: 1.1 54km van 2004r
Imię: Dorian

Numer postu:#67  Postprzez Worczynski » Pn 11:26, 05 lis 2012

Panowie, koniec OT, nie śmiecić mi tu na dziale, idea tematu szczytna, ale mieliśmy chyba pisać bezosobowo jakie są DOBRE cechy klubowicza, a nie pisać ZŁE poparte przykładami osobowymi. Jak również nie podoba mi się w tym temacie wyrzucanie błota pt "Dlaczego nie zostałem klubowiczem", "Czemu czekam dłużej niż inni". Więc kończyć mi tu wycieczki osobiste, nie pisać o czyśćcach, świętościach, porozmawiajcie sobie prywatnie, a tu bezosobowo pisać co powinno wyróżniać POZYTYWNIE klubowicza :) A zamiast ciąć się i pisać, że "klubowicz powinien dbać o bezpieczeństwo nie tak jak xyz" można napisać kulturalniej " dbałość o bezpieczeństwo i stan techniczny pojazdu". Było by mniej nerwowo :) Tymczasem życzę spokoju ducha :)

A spory zawsze będą, gdzie dużo ludzi tam tyle samo odmienności, a odmienność tworzy tarcia między ludźmi, więc nigdy nie stworzymy krainy mlekiem i miodem płynącej, gdzie każdy każdego będzie kochał nad życie :)
Worczynski
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1.1 Actual yellow banana! + kuchenka gazowa :)
Imię: Paweł

Poprzednia strona

Powrót do Luźne tematy...