ostrzezenie przed nowym wirusem w sieci

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

ostrzezenie przed nowym wirusem w sieci

Numer postu:#1  Postprzez gumis » Śr 12:27, 03 paź 2012

Witam :)

Wlasnie na spokojnie wlaczalem laptopa, gdy zamiast pulpitu wyskoczyla mi taka wiadomosc: zdjecie robione telefonem bo wszystkie programy sa zablokowane, nie mozna niczego odpalic.

Obrazek

jesli komus z was, podczas wlaczania komputera pojawi sie taki komunikat, to: NIE PANIKOWAC. To tylko wirus, ktorego mozna latwo sie pozbyc. Niczego nie placimy, nie kupujemy "voucherow" ani niczego trakiego. Wywalenie tego scierwa to minuta roboty.
Ja wywalilem, to przez uruchomienie w trybie awaryjnym, potem uruchomilem narzedzie konfiguracji systemu i tak: odznaczylem dziwne pliki, ktore ladowaly sie podczas uruchamiania, i dodatkowo wywalilem je z komputera. Ale sa jeszcze 2 mozliwosci:

1. dla bardziej ogarniajacych system: http://www.fixitpc.pl/topic/10757-kompu ... a-weelsof/

2. dla troche mniej znajacych sie: http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Ten ... caid=1f474

Wiec jak kogos z nas to spotka, to nie panikujemy :)
Makaron z serem wiruje, wiruje, wiruje... to mnie kręci!
gumis
StickerLover

Panda: 1.2 DynamiT 2004
Imię: Tomek

Re: ostrzezenie przed nowym wirusem w sieci

Numer postu:#2  Postprzez Camcioo » Śr 14:16, 03 paź 2012

Super :) dzięki za info, słyszałem o tym kumpel to miał i musiał informatyka zaprosić :P Więc spora oszczędność :)
Oferuje konsultacje : treningowe, żywieniowe i suplementacyjne :ok:
Podłączenie pod Fes-a, Mes-a, Osiowanie, kasowanie błędów itd
Camcioo
Moderator

Panda: Czarnula / Bravo 1.4 t-jet
Imię: Kamil

Powrót do Luźne tematy...