Nowy zderzak Poszedł !!!

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Re: Nowy zderzak Poszedł !!!

Numer postu:#16  Postprzez gothicvampire21 » Pn 22:52, 14 maja 2012

naprawa zderzaka + Ledy będą robione
gothicvampire21
Specjalista

Numer postu:#17  Postprzez Agent » Śr 10:33, 16 maja 2012

Mi z kolei starszy jegomość w Skodzie Fabii zarysował w poniedziałek zderzak pod uczelnią. Na szczęście mam dobrych kolegów i spisali numery sprawcy jak i porobili fotki. Zastanawiam sie teraz, czy warto zgłaszać szkodę do ubezpieczalni sprawcy, u mnie jest trochę zarysowany zderzak i czarna listwa + w jednym miejscu popękany lakier na kształt pajączka. Na zdjęciu słabo to widać:

Obrazek

A tu auto sprawcy zamieszania:
Obrazek Obrazek

Ciekawi mnie czy to kwalifikuje się do malowania całego elementu, czy da się jakoś spolerować :hmm:
Life is 2 short 2b slow...
Agent
Wymiatacz

Panda: 19.09.2011r. - 10.10.2013r.
Imię: Emil

Numer postu:#18  Postprzez Worczynski » Śr 10:39, 16 maja 2012

A na policję zgłosiłeś? :) Bo skoro odjechał nie czekając to raczej bym zgłosił, żeby mieć papierek na to. A jegomościem bym się nie przejmował, dostanie 5 stów za ucieczkę z miejsca zdarzenia :) A zgłaszać bym zgłaszał, nawet jak nie naprawisz, zawsze na paliwko dostaniesz mamonę.
Worczynski
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1.1 Actual yellow banana! + kuchenka gazowa :)
Imię: Paweł

Numer postu:#19  Postprzez Agent » Śr 11:53, 16 maja 2012

No niestety musiałem zadzwonić na policję (pomimo szczerej nienawiści do tej instytucji), ponieważ sam nie byłbym w stanie znaleźć sprawcy po samych numerach rejestracyjnych. Starszy pan dostał stówkę mandatu i szczerze zrobiło mi się go żal, no ale cóż, nie miałem wyjścia.
Spotkałem się z nim i powiedział, że do 200 pln może mi dać do ręki, a więcej to już z polisy, której dane spisałem.
Myślę, że z 350 pln da się wyciągnąć z ubezpieczalni za malowanie elementu, a ja i tak nic nie będę z tym robił :razz:
Agent
Wymiatacz

Numer postu:#20  Postprzez Worczynski » Śr 11:59, 16 maja 2012

Nie rozumiem ludzi, którzy chcą dawać kasę od ręki, przecież za coś płacą ubezpieczenie, a zwyżka ewentualna nie będzie przecież większa niż kasa, którą chcą dać. Ja rozumiem, jak ktoś ma firmę, wszystkie auta na niego i tych aut 10 to ugadywanie się w razie stłuczki ma sens, bo na 10 autach zwyżka może wyjść drogo, ale prywatnie jedno auto i chcieć do ręki dawać, masakra.
Worczynski
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1.1 Actual yellow banana! + kuchenka gazowa :)
Imię: Paweł

Numer postu:#21  Postprzez rukh » Śr 14:13, 16 maja 2012

dokładnie miałem pecha wjechać kiedyś na lodzie w kolesia (teoretycznie moja wina mimo że na dwupasmowej skręcał w prawo przez mój pas) wrzasku narobił i mówi 800 i nie wzywamy policji pomyślałem pogłowiłem (u mnie strat na 100-200pln) mówie Policję proszę albo piszemy oświadczenia> Pały przyjechały 50 pln mandatu + 2 pkt. Koleś bujał się z OC mojej polisy. w następnym roku ubezpieczyciel za stłuczkę odliczył mi 10% zwyżki (w skali ubezpieczenia coś około 40pln - niby więcej) ale przy podpisywaniu nowej umowy dał mi od razu 10% zniżki za "lojalność" wobec firmy ot i cała filozofia, a debil chciał mnie na 800 skasowac co prawie dwukrotnie moje OC przekraczało :lol:
Obrazek
i hear voices in my head but they speak russian
rukh
Svejkova Gospoda

Panda: Actual 1.1
Imię: Sławek

Numer postu:#22  Postprzez Agent » Śr 14:38, 16 maja 2012

To pogratulować policji, u nas za małą stłuczkę dają z miejsca 500 bez żadnej dyskusji. W tym przypadku dziadkowi dali stówkę ponieważ to był teren uniwersytetu i jakoś tam inaczej chyba do tego podchodzą, poza tym straty są znikome.
Agent
Wymiatacz

Numer postu:#23  Postprzez Jarecki8810 » Śr 16:26, 16 maja 2012

Przepisy określają kwotę mandatu za spowodowanie kolizji drogowej w wysokości 200-500zł i 6pkt karnych. Jak wydać niektórzy strażnicy Texasu lubią górną półkę. :mrgreen:
- Najlepszym przyjacielem faceta jest pies !
- A kobieta ?
- Walczy o dziewiąte miejsce z lodówką ...
Jarecki8810
Profesjonalista

Numer postu:#24  Postprzez Deacon » Śr 16:41, 16 maja 2012

heh to ja mialem ciekawego kolesia. jechalismy w kolumnie i jechalem ciut za blisko, do tego byla zima - ciapa na drodze wiec sie zatrzymalem kolesiowi na tylku. predkosc znikoma wiec u kolesia tylko swiatlo p-mglowe wypadlo ze zderzaka i mala ryska. u mnie poszedl grill, mocowanie lamp i otwarlo mi maske (jechalem wtedy BMW E34). koles oczywiscie wysiada z ryjem. potem troche ochlonal i tez chcial kase. to ja mowie, ze piszemy z OC. spisalismy wszystko a koles dalej chce kase, bo przeciez nie wzywalismy glin to nie dostalem mandatu wiec on chce polowe :shock:
popukalem sie w czolo i powiedzialem, zeby wzywal gliny w takim razie. oczywiscie nie wezwal a ja mu nic nie dalem. to jest dopiero cwaniactwo.
Deacon
Admin na emeryturze

Panda: Ford Fiesta Mk7 1.6 Motorsport
Imię: Michał

Numer postu:#25  Postprzez gothicvampire21 » Śr 22:04, 16 maja 2012

dziś otrzymałem z compensy 910 odszkodowania w poniedziałek zderzak pandy idzie do naprawy przy okazji zrobią Ledy :)
gothicvampire21
Specjalista

Poprzednia strona

Powrót do Luźne tematy...