Witam Serdecznie Klubowiczów

Jesteś "Nowy" - Przygodę z forum klubowym zacznij tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Witam Serdecznie Klubowiczów

Numer postu:#1  Postprzez pionar » Pn 22:13, 10 kwi 2017

Dobrym zwyczajem jako nowy członek chciałem się przywitać z szanownym gronem klubowiczów. Przy okazji klika słów o mojej rozpoczynającej się przygodzie z Pandą.
Od pewnego czasu myślałem o autku z kratką (VAN) do firmy aby robić koszty (odpisywać pełen vat od paliwa itp). Podglądałem oferty Seicento,Pand itp. Najbardziej jednak chodziła mi po głowie Panda - jakaś taka sympatyczna, pewnie tania w naprawach i nie zalatuje takim starociem. Nie zdążyłem dobrze pomyśleć a tu raptem znajomy wypomniał że musi szybko sprzedać Pandę bo OC się kończy, problem z wiązką a w jego firmie już się nie przyda (zmienił profil działalności). Zbystrzałem szybko i wyraziłem swoje zainteresowanie. Usłyszałem śmiesznie niską cenę następnie się zgodziłem, dostałem Fakturke VAT, podpisaliśmy umowę, załatwiłem OC i tak oto znienacka w 2 dni zostałem właścicielem Pandzi.
Jak żona usłyszała to się podłamała że jakiegoś grata kupiłem. Pokazałem jej, popatrzyła i... "Ooo czerwony - ładny, myślałam że biały i pordzewiały będzie. Mogę nim jeździć." Uśmiałem się trochę ale nie tak szybko z tym jeżdżeniem.
Musiałem ją odpalić z kabli bo trochę stała i osłabł aku. Ruszyłem w pierwszą przejażdżkę bez prawego światła mijania (ale o tym później). Mile zaskoczony że jeździ, dobrze hamuje i jest bardzo sympatyczna. Zrobiłem trochę więcej kilometrów niż planowałem ale przy okazji aku się doładował i później już odpalał. Zamysł był taki żeby autko miało LPG, stało i się na nie tankowało oraz było zapasowym autkiem. Jednak po pierwszej rundzie koncepcja się zmieniła - po co codziennie katować "rodzinne" autko jak Pandzią się tak fajnie podróżuje? No dobrze skoro będę jeździł to musi spełniać wszystkie wymogi prawne i bezpieczeństwa. Wszystko ok. poza światełkami a dokładniej prawym mijania (wspomniana przez znajomego wiązka). Poszperałem w necie, trafiłem między innymi na PandaClubPolska oraz inne takie tam. Poczytałem i dowiedziałem się o kostce przy body. Na pewniaka z garstką narzędzi, kabelków, pinów itp ruszyłem do Pandzi. Zajrzałem, kostka wygląda ok. ale wokół kostki to już nie wszędzie oryginalne kabelki, jakaś taśma izolacyjna itp. Pod maską tez nie najlepiej, kabelek puszczony między prawą a lewą lampą, taśma izolacyjna itp. Pomyślałem że na partyzanta działać nie będę, majsterkować lubię ale fachowcem nie jestem. Wróciłem do neta aby się przygotować i tak postanowiłem zarejestrować się na PCP. Powody były dwa: 1.będę szukał pomocy 2.spodobała mi się Pandzia i znając moją skłonność do przywiązywania się do czterech kółek nasza przyjaźń będzie się rozwijać.
Pozdrawiam wszystkich klubowiczów.
pionar
Świeżak

Panda: Panda Van 1.1 typ:169 2004
Imię: Piotr

Re: Witam Serdecznie Klubowiczów

Numer postu:#2  Postprzez morpheus1581 » Pn 22:26, 10 kwi 2017

Witaj. Ale się rozpisales.
morpheus1581
Klubowicz na emeryturze

Panda: Była Panda jest Fabia
Imię: Marcin

Numer postu:#3  Postprzez AdaMs » Wt 18:26, 11 kwi 2017

Przebrnąłem przez całość! :D

Zacznę od powitania Cię na forum PCP

Mam nadzieje, że znajdziesz u Nas to czego szukasz :)
AdaMs
Moderator

Panda: Zuza 1.2 69KM (PIII)
Imię: Mateusz

Numer postu:#4  Postprzez pionar » Wt 23:04, 11 kwi 2017

morpheus1581 napisał(a):Witaj. Ale się rozpisales.

Wypadało na dzień dobry z szacunku do klubowiczów napisać parę zdań o swojej Pandzi :)
AdaMs napisał(a):Przebrnąłem przez całość! :D

Aż tak ciężko się to czytało? :D na to wychodzi że nie mam lekkiego pióra :D
Dzięki za powitanie.
Też mam nadzieję że nie raz znajdę tu to czego będę szukał - to było jednym z powodów przyłączenia się do Was.
pionar
Świeżak

Panda: Panda Van 1.1 typ:169 2004
Imię: Piotr

Numer postu:#5  Postprzez Carolcia » Śr 17:19, 19 kwi 2017

Witaj na forum PCP :)

Czyta się dobrze :ok:

Powodzenia z Pandzią :)
Carolcia
Administrator

Panda: Czarnula 1.3