Albercik napisał(a):a kupowałeś może w ricambi.pl ?
morpheus1581 napisał(a):A jak inaczej mieli Ci sprzedać 3L? Ja tez tak kupuję. Mają w bankach po 5, 2 i 1 litra.
Nie ma trójek.
Ros0mak napisał(a):Widzę że niektórzy ściśle przestrzegają instrukcji jakby to był dekalog, bo tak uczepili się Seleni. Nie jest to zły olej, ale są inne oleje o takich samych parametrach.
morpheus1581 napisał(a):Ale podyskutowac mozna.
Ale trzeba przyznac ze nawet mechanicy mało na ten temat wiedzą. Jak słyszę że mechanik mówi żeby lać 15w40 to mnie szczyka. Do dieselka w dobrym stanie z przebiegiem 200 000.
hanspl napisał(a):Witam
Jestem zielony jeżeli chodzi o wymianę oleju - co lać do Pandy 1.1 z przebiegiem 79100km? Najgorsze jest to że właściciel nie wie co lał wcześniej, ja się boję że uszczelki pójdą jak wleję za rzadki. Smaczku dodaje fakt, że wymiana była robiona 2 lata temu.
morpheus1581 napisał(a):No to ładnie chyba że auto stało, a nie jeździło to wtedy pół biedy.
Jeśli gość nic nie kombinował to na 1.1 jeździł z 10W40, bo taki lano od fabryki w tych samochodach i taki sugerowałbym zalać.
Przeglądnij sobie wątek olejowy i sam zdecyduj. Przebieg masz mały, więc silnik powinien być w dobrej kondycji.
Powrót do Mechanika - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości