Witam serdecznie,
Na wstępie pragnę dodać, że jeżeli pomyliłem dział ( raczej nie - przejrzałem wszystkie i do żadnego mi nie pasował ) to prosiłbym o przeniesienie tematu.
Przejdźmy jednak do sedna sprawy. Jak już pisałem w swoim przywitaniu miałem z narzeczoną wypadek - pani Passatem wjechała nam w tył przy znacznej prędkości. Fabia idzie na sprzedaż do "Mirka" za 1500zł, czekam na kasę z odszkodowania i coś kupić trzeba.
Powiem może najpierw do czego potrzebuję samochodu:
- dojazdy do biura i sekcji karate ( biuro 5 km w jedną stronę, jedna sekcja 5 km, pozostałe dwie w odległości +/- 25-35 km od miejsca zamieszkania ) biuro 5x w tygodniu, sekcje 4x w tygodniu
- dojazd autostradą na uczelnię - mieszkam pod Stolicą, a 2 czasem 3 weekendy w miesiącu mam zjazdy na SWPS, więc lecąc trasą nie chciałbym być zawalidrogą
- 1 czasem 2 razy w miesiącu trasa Grodzisk Mazowiecki-Wrocław-Grodzisk Mazowiecki - wyjazd do moich przyszłych teściów z moją lubą
Przejdę teraz do tego, czego oczekuję od auta:
- chciałbym mieć tani serwis, co w przypadku fiata się chyba sprawdza
- jak najmniej awaryjny silnik/podzespoły ( wiem, że bezawaryjnych jednostek nie ma )
- ekonomiczny diesel lub najlepszy silnik pod montaż gazu
- najlepiej wersje z klimą+elekt. szyby
Budżet: ze sprzedaży auta i polisy będę miał 6 tysięcy, więc przyjmijmy, że maksymalny budżet to 6-11 tysięcy
Czy w tych pieniążkach znajdę jakiś sensowny egzemplarz? Koło mnie stoi taka sztuka:
https://www.olx.pl/oferta/fiat-panda-1- ... 4fdd4dc777 , ale strasznie biedna ( bez klimy i elektryki ).
Z góry dziękuję za pomoc i zapraszam do dyskusji,
Bartłomiej