Numer postu:#61 przez Lukasz » Śr 21:41, 30 lip 2014
Punto po myciu silnika w mojej firmie Poprawiłem też mocowanie osłony pod silnikiem, teraz jest bardziej sztywniejsza Wkrótce będę ogarniał lakier jak czas na to pozwoli A i bym zapomniał o najważniejszym, jutro Punto jedzie na wymianę świec żarowych (4szt.) Jakieś 3tyg temu został wyczyszczony EGR i przepustnica jeszcze do kompletu (Lampy założyłem ori - ponieważ mam pewien projekt na lampy przednie i jednak będą inne )
Numer postu:#62 przez Lukasz » Cz 0:18, 06 lis 2014
Po długiej przerwie przydało by się uzupełnić temat
W skrócie wyglądało to tak: 1. 01.08.2014 - wymieniłem akumulator na nowy
2. 22.08.2014 - wymieniłem filtr kabinowy
3. 10.09.2014 - wymieniłem pompę sprzęgła przy pedale na nową (ori), a także cały płyn w układzie hamulcowym oraz sprzęgle
4. 17.10.2014 - został dokonany chiptuning na hamowni w GrandService w Koziegłowach na nowej hamowni v-tech. Wynik który osiągnęliśmy to 162KM oraz 384Nm.
5. 05.11.2014 - po chipie okazało się, że tarcza sprzęgła zaczęła łapać delikatne uślizgi winą był zjechany docisk sprzęgła który spowodował szybsze zużycie tarczy sprzęgła, została wymieniona tarcza sprzęgła, docisk sprzęgła, hydrauliczny wysprzęglik oraz koło dwumasowe na NOWE firmy LUK.
6. 06.22.2014 - jutro wymieniam linki hamulca ręcznego (zatarta prawa) oraz klocki hamulcowe tył.
Poniżej zamieszczam fotografie z chiptuningu oraz z wymiany kompletu sprzęgła Bo jak wiadomo bez foto się nie liczy
Numer postu:#66 przez Lukasz » Wt 12:30, 27 sty 2015
Dawno nic tutaj nie dodałem, także stało się i przyciemniłem przednie szyby Od środka widać dość jasno na zewnątrz i kolor zgadza się z tylną folią, takiego efektu oczekiwałem Poniżej zdjęcia jak to "zmodziłem" I proszę bez takich, że dowód leci czy coś bo to akurat wiem hehe tylko co poradzę na to, że w całości mi się bardziej podoba...
1. Docinanie i pasowanie folii oraz marginesów
2. Właściwe klejenie folii na szybie
3. Margines górny po przyklejeniu folii na szybę
4. Efekt końcowy po założeniu szyb oraz poskładaniu boczków drzwi do kupy
Numer postu:#67 przez Romix13 » Wt 13:27, 27 sty 2015
Fajny efekt, tylko patrole omijaj z daleka
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu ==► Mój PANDOLOT ◄== Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
Numer postu:#71 przez Romix13 » Wt 17:32, 27 sty 2015
Teraz się prosi żeby jeszcze lampy z modzić
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu ==► Mój PANDOLOT ◄== Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
Numer postu:#73 przez olo 1 » Wt 18:02, 27 sty 2015
Łukaszu,mod budzi szacunek.Pomysł z lampami super,dodać jeszcze dymione kierunki boczne i furka ze smakiem robiona.Kilka lat temu u nas szyby mażna było zabarwić i to nie żart na koksowni,mieli nawet fajną reklamę na mieście:"Zadymianie szyb samochodowych-teren koksowni Victoria"