Panda choice !!!

Jesteś "Nowy" - Przygodę z forum klubowym zacznij tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Panda choice !!!

Numer postu:#1  Postprzez Cockler » Wt 19:41, 16 wrz 2014

Witajcie.

Długo zastanawiałem się nad zakupem kolejnego auta.., miałem na to dużo czasu.., jestem po operacji kręgosłupa w który wszczepiono implanty - na skutek trenowanej kiedyś wyczynowo akrobatyki. Ale do rzeczy. Analizowałem setki aut z możliwie najniższymi kosztami eksploatacji, względnie niedrogimi ale z werwą również - przydatną nie tylko w cyklu miejskim. Wiele atutów przemawiało za Pandą - lub jak kto woli - Miśkiem, porównywłem z nieco bardziej zużytymi modelami uwielbianego VW New Beetle czy nawet Seicento. Jestem coraz bliższy podjęcia decyzji o wyborze Pandy, znalazłem model z 2004 o przebiegu 62.000km, wprawdzie przysłowiowy "golas", ale autko też należało do inwalidy i nie było nadmiernie ekslpatowane. Jestem w wykształcenia prawnikiem, żyję w dużej aglomeracji i samochód potrzebny mi jest wyłącznie do poruszania się po mieście. Obowiązkowa przy tym jest instalacja LPG - którą Panda, na którą zaliczkę wpłaciłem posiada. Nie widziałem autka, na zdjęciach prezentuje się rewelacyjnie, w zasadzie już podjąłem decyzję o zakupie - wpłacając zaliczkę. Uważam, że w oparciu o analizę tego rocznika Pandzia ma wyjątkowo niski przebieg, choć jest nieco droższa w porównaniu do innych egzemplarzy w tego samego lubv zbliżonych rocznoików. W sobotę jadę po Pandzię, będę Wam wszystkim wdzięczny za uwagi.., w szczególności na no mam zwrócić przy tym modelu (silnik 1.1, 54KM) zwrócić uwagę, o co zapytać. Zapewniam, że pozostanę z Wami, a decyzja o definiytywnym zakupie jest niemalże przesądzona. Chyba, że na miejscu okaże się, że auto ma jakieś wady (ukryte), o których nie było mowy w ogłoszeniu. Nawet jeżeli tak będzie, będę szukł innej Pandy "na gazie", więc podpowiedzcie proszę w kilku słowach na co w szczególności przy zakupie powinienem zwrócić uwagę. Widziałem sporo filmików na yt o Pandzie, poczytałem raczej setki komentarzy.., jestem w zasadzie pewien, że Panda to doskonałe rozwiązanie dla mnie do poruszania się głównie w cyklu miejskim ale jestem przed definitywnym jej zakupem. Podpowiedzcie co uznacie za stosowne. Z góry dziękuję. :) :) :)

Pozdrawiam wszystkich Pandowiczów. :)

Ps. Nie chcę Was prosić o ocenę o którą występują niektórzy w dziale "Zanik kupisz Pandę". Proszę wyłącznie o wskazówki na co zwrócić uwagę.
Cockler
Świeżak

Panda: II
Imię: Cockler

Re: Panda choice !!!

Numer postu:#2  Postprzez Tetsuro » Śr 19:52, 17 wrz 2014

Witaj. Uważam że lepiej kupić bez gazu i montować nowy , polski. A pandziorka jest zajebista do jazdy po mieście (nawet na trasie ale do 2 osób :D ) jeśli jest więcrj to cza jeżdzić jak 125p jeśli wiesz co mam na myśli
Tetsuro
Profesjonalista

Panda: 1.1 + LPG *śnieżynka*
Imię: Dariusz

Powrót do Powitalnia