Mam dokładnie taki sam problem: czasami zapalają się obie kontrolki poduszek i świecą się do momentu zgaszenia silnika. Po ponownym przekręceniu kluczyka zwykle już się nie zapalają, chociaż miałem kilka razy tak, że zapalały się nawet bez odpalenia silnika po tym, jak wcześniej się świeciły. W aucie mam również boczne poduszki powietrzne. Auto wygląda na bezwypadkowe - lakier na całym aucie zmierzony i wygląda na oryginalny, ale to jeszcze nie daje 100% pewności. Jak było podłączone pod komputer to nie było żadnych błędów, ale wtedy kontrolki się nie świeciły.
Przeczytałem wątek, ale mam kilka pytań. Wybaczcie, jeśli są trywialne i/lub głupie
:
Czy obecność bocznych poduszek powoduje, że jest jakieś dodatkowe połączenie, które może nie stykać i powinienem je sprawdzić? Jeśli tak to gdzie go/ich szukać? Pod fotelami?
rosomak napisał(a):Odłącz na kilka minut, sterownik od poduszek. Niech się zresetuje.
Gdzie jest sterownik i kostka? Czy po odpięciu i odczekaniu wystarczy z powrotem podłączyć i będzie wszystko ok? Wypinać kostkę z podłączonym aku czy lepiej odłączyć klemę?
Romix13 napisał(a):Najczęściej za wariację kontrolki poduszki odpowiada brak styku w wyłączniku poduszki pasażera (...) Potem podjedź do kogoś niech Ci skasuje zapisany błąd kompem.
Czy to się tyczy jedynie wariowania samej kontrolki poduszki pasażera czy również mojego przypadku? Czy chodzi o skasowanie błędu, który pojawi się po tej operacji czy chodzi o błąd, który teraz się pojawia i znika?
Będę wdzięczny za pomoc