Mr.Maya napisał(a): Ale masz instalacje LPG wiec twoja pande odpala odrazu na gazie wiec takie rozwizanie sie u Ciebie nie spradzi.
gregory1979 napisał(a):Mr.Maya napisał(a): Ale masz instalacje LPG wiec twoja pande odpala odrazu na gazie wiec takie rozwizanie sie u Ciebie nie spradzi.
Niekoniecznie. Ja mam LPG i u mnie nie ma możliwości odpalenia na gazie. Mam instalacje BRC Sequent 24 i nie posiada ona funkcji awaryjnego odpalania na LPG.
marmasz napisał(a):No rzeczywiście da się odpalić na samym gazie, więc pompa odpada. Czujnika wału nie chcę ruszać. Jakie są jeszcze możliwości - który obwód mógłbym przerwać żeby utrudnić kradzież auta? Będę wdzięczny za propozycje rozwiązań.
Wysłano z Galaxy S3 Mini przy pomocy Tapatalk
matyja napisał(a):BRC (oprogramowanie Plug & Drive) można uruchomić awaryjnie na gazie - sam to kiedyś z ciekawości sprawdzałem - trzymasz wciśnięty przycisk do zmiany paliwa noPb/LPG i przekręcasz kluczyk, nadal trzymając przez około 10 sek wciśnięty przycisk. usłyszysz, jak elektrozawór się otwiera - wtedy będzie można odpalić samochód na gazie. dodam, że diody u mnie gasną podczas tej operacji
gregory1979 napisał(a):matyja napisał(a):BRC (oprogramowanie Plug & Drive) można uruchomić awaryjnie na gazie - sam to kiedyś z ciekawości sprawdzałem - trzymasz wciśnięty przycisk do zmiany paliwa noPb/LPG i przekręcasz kluczyk, nadal trzymając przez około 10 sek wciśnięty przycisk. usłyszysz, jak elektrozawór się otwiera - wtedy będzie można odpalić samochód na gazie. dodam, że diody u mnie gasną podczas tej operacji
Ja kiedyś u siebie próbowałem i się nie dało. W instrukcji od instalacji gazowej nie ma mowy o awaryjnym odpaleniu na LPG. O ile była taka możliwość u mnie to być może gazownicy zablokowali. W każdym innym przypadku na gaz przełącza się dopiero gdy silnik osiągnie temp. 34'C.
Powrót do Elektryka - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości