RIPER napisał(a):nie wiem jak ktoś może lać do silnika takie błoto jakim jest selenia, lotos, castrol, mobil - wszystko co rozlewane w polsce, mobil swojego czasu jak i castrol do momentu w którym był importowany był dobry, jak zaczęli rozlewać go w polsce to błoto jak reszta, chwalicie oleje, ciekawi mnie co byście zobaczyli po rozebraniu silnika, ile zostawia osadów itd, polecam motul, valvoline, to są porządne oleje, które są importowane, nie chce mi się dalej rozwijać tematu i walczyć z tymi co stwierdzą, że nie mam racji, pogadamy jak rozgrzebią silniki i się przekonają jaki maja w nim kataklizm
RIPER napisał(a): polecam motul, valvoline, to są porządne oleje
RIPER napisał(a): nie chce mi się dalej rozwijać tematu i walczyć z tymi co stwierdzą, że nie mam racji, pogadamy jak rozgrzebią silniki i się przekonają jaki maja w nim kataklizm
przetwornica napisał(a):Koledzy, skoro wątek żyje już 3 lata, to ja zapytam, czy miał ktoś doświadczenia z olejami TOTAL?
Do tej pory do punto lałem Mobil (10W40) i byłem zadowolony, teraz z uwagi na troszkę młodsze autko, spytałem mechanika czy jest coś lepszego i zaproponował mi właśnie TOTAL (5W40).
Wiem, że najlepsza selenia, tylko do najbliższego ASO mam teraz prawie 40 km w jedną stronę
zojer napisał(a):SELENIE lałem do PUNTO przez 12 lat i było dobrze, a teraz do Pandy też SELENIA 5w-40 i jest bardzo dobrze.
zibi63 napisał(a):Kolego riper! Pomyliły Ci się fora. Używając Twojej narracji rzekłbym "nie wiem jak można w takim miejscu używać tego typu sformułowań". To forum służy do wymiany poglądów i doświadczeń, a nie epitetów
kupusso napisał(a):RIPER napisał(a): polecam motul, valvoline, to są porządne oleje
Tylko takie oleje polecasz? Gdzie reszta o wiele porządniejszych producentów?RIPER napisał(a): nie chce mi się dalej rozwijać tematu i walczyć z tymi co stwierdzą, że nie mam racji, pogadamy jak rozgrzebią silniki i się przekonają jaki maja w nim kataklizm
Bez zdjęć się nie liczy, pokaż ten kataklizm
Żeby się nie okazało, że to co napisałeś to dyrdymały wyssane z palca, więc liczę na konkrety poparte DOWODAMI
kupusso napisał(a):....., pisanie o nich ,że błoto i syf to trąci cwaniakowaniem. Paliwo też ma wpływ na powstawianie osadów.
Powrót do Mechanika - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości