pando_lino napisał(a):Hej.
Patrzę na dane jakie podajecie i uwierzyć nie mogę.
Kupiłem żonie miesiąc temu Pandę 1,2 (chyba 1,242) z 2011r, 33tyś przebiegu.
Szukaliśmy wiele miesięcy aż się trafiła ładniutka i bezwypadkowa i ogólnie strasznie się nam podobała.
Jednak szok na stacji paliw przeżyłem.
10l/100km wyszło.
Masakra.
Wcześniej żona moim focusem 1,6 16V sedan i on mniej palił.
Do pracy żona ma ok 3km wiec niewiele i silnik przez połowę tej drogi zimny ale czy aż takie wielkie spalanie powinno być czy coś jest skopane??
Pozdrawiam Sławek
bob_best napisał(a):- Ja - dynamicznie, przelotowa 140-150km/h, trasa - ok. 5,8-6,0l/100km,
- miasto - bez specjalnych korków - Żona w okolicach 6l, Ja 6,5-7l - mam ciężką nogę.
tukano napisał(a):bob_best napisał(a):- Ja - dynamicznie, przelotowa 140-150km/h, trasa - ok. 5,8-6,0l/100km,
- miasto - bez specjalnych korków - Żona w okolicach 6l, Ja 6,5-7l - mam ciężką nogę.
Wolne żarty 150km/h to Vmax tego auta (przynajmniej ja na prostej więcej nie dałem rady), nie mam jeszcze założonego licznika z komputerem ale przy takiej jeździe spalanie byłoby grubo ponad 10l/100km. Podejrzewam że chodziło ci o sporadyczne osiągnięcie takiej prędkości
W mieście 6,5-7 też mi się wydaje mało realne. Przy krótkich, dynamicznych odcinkach gdy silnik nawet się nie zagrzeje wydaje mi się że spokojnie można tym autem wykręcić ponad 10l/100km
Powrót do Mechanika - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości