Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
skubie napisał(a):schalker napisał(a):
Średnio wyszło 6,5 l / 100 km. Czy takie spalanie jest ok ?
Powiedziałbym, że w tym zakresie prędkości bdb
skubie napisał(a):schalker napisał(a):
Średnio wyszło 6,5 l / 100 km. Czy takie spalanie jest ok ?
Powiedziałbym, że w tym zakresie prędkości bdb
Ja mam ciągle 6l i nieodparte wrażenie, że podbiera mi Pb na gazie.
Ciekawe czy można to jakoś sprawdzić FES-em?
mija napisał(a):Jak zwykle Wasze spalania są zadziwiająco niskie w konfrontacji z moimi - wyjazd; EZG - mazury - Wilno - mazury - EZG = 8,1-8,3 LPG/100km
Na pokładzie dwie osoby, bagaż klima - szybkości nie za niskie ale bez szaleństw więc pali sporo
ja84 napisał(a):mija napisał(a):Jak zwykle Wasze spalania są zadziwiająco niskie w konfrontacji z moimi - wyjazd; EZG - mazury - Wilno - mazury - EZG = 8,1-8,3 LPG/100km
Na pokładzie dwie osoby, bagaż klima - szybkości nie za niskie ale bez szaleństw więc pali sporo
To jest dobry wynik, można zejść do 6,5-7,5, ale to zależy czego się oczekuje od jazdy i samochodu. Spalanie zależy od wielu czynników, gdzie tankujesz, temperatura w jakiej się jedzie , i najważniejsze jak się jeździ. W mega korkach to i moja Panda spali latem 7,5 litra, ale to jest jazda 1-2 bieg i hamulec. Jaką miałeś średnią prędkość na tej trasie?
ja84 napisał(a):Z tego co napisałeś i tak uważam, że mało Ci pali, nie masz czym się przejmować, wielu osobom przy tym silniku tak pali i tyle.
bombel napisał(a):kolejny bak przepalony tym razem 389km na pełnej butli
spalanie wzrosło 7.9 i to bez szaleństw i 1os na pokładzie, odczuwam te 15stki
mija napisał(a):Ile masz pojemności butli? Bo jakieś spore przebiegi robisz, dużo Ci wystaje?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości