Wczoraj wpadł mi do głowy (szatański) pomysł żeby jako drugie auto zakupić Fiata Cromę. Co prawda rozważam wersję 2.4 JTD albo benzynowe 1.8 i 2.2, ale poza tym byłaby to taka Croma jak twoja
A tak się składa, że również mam 2 kółka Suzuki, niestety tylko GS500F, ale planuję dokupić V-Stroma 650. Także niewykluczone, że będzie nas dwóch z takim zestawem pojazdów
W kwestii Cromy niepokoi mnie mała popularność tego auta i potencjalny problem z odsprzedażą. Nie wiem też jak mechanicy ogarniają ten model, czy są tam jakieś dziwne rozwiązania, z którymi sobie mogą nie radzić? Kolega jeździ Cromą przedliftową i generalnie nie narzeka, ale mając na uwadze, że to Fiat i od czasu do czasu coś mu będzie dolegać.
Szukam auta rodzinnego, a taka Croma to mniej niż połowa budżetu, dlatego zwróciła moją uwagę. Ale w przeciwieństwie do Pandy musi być to auto dynamiczne i wygodne (a niekoniecznie super oszczędne w spalaniu).
Rozumiem, że u ciebie Croma również pełni funkcję auta rodzinnego. Jak oceniasz ją w tej roli? Polecałbyś to auto?