Numer postu:#1 przez artuss7 » N 20:50, 17 kwi 2011
Witam,
Mam problem z hamulcami od ok. trzech tygodni. Jak hamulce się nagrzały to zaczęło coś popiskiwać. Z przodu tarcze i klocki nadawały się do wymiany więc zamówiłem komplet: tarcze mikoda i klocki steinhof. Po przejechaniu parunastu kilometrów podczas hamowania z przodu wydobywał się dziwny dźwięk, jakby między tarcze a klocek jakiś piasek się dostał czy coś takiego, takie chrobotanie, szumienie, dźwięk tak jakby tarcza była przyrdzewiała... Wszystko wskazywało na felerne klocki więc kupiłem nowe holenderskie i założyłem... Po parunastu kilometrach problem powrócił... Teraz słychać chrobotanie i do tego nieprzyjemny pisk. Jest to dla mnie dość ciężki orzech do zgryzienia ponieważ części były nowe i jest to drugi komplet nowych klocków w ciągu dwóch tygodni... :/ aha, prowadnice w zaciskach z przodu tez zostały wymienione na nowe bo myślałem że może zacisk szwankuje.
Bardzo prosiłbym o pomoc jeśli ktoś spotkał się z czymś podobnym, jest to bardzo wkurzające, zwłaszcza kupując nowe części, płacąc za nie i za robotę, kiedy tak na prawdę problem wciąż jest obecny.