Witam Mam taki problem, na postoju ruszając kierownicą w prawo i w lewo wyczuwalny jest luz i stukanie raczej metaliczne, będąc na przeglądzie we Fiacie w Krakowie nie stwierdzili żadnych luzów i powiedziano mi że wszystko jest w porządku. Jak jadę po nierówności np. u mnie na osiedlu po takiej nawierzchni z kostki to słychać stukanie i czasami takie popiskiwanie w kierownicy (jakby plastik czy guma, w okolicy gdzie jest zabudowa kolumna poniżej zegarów), ciekawe jest że koło pedałów jest takie połączenie prawdopodobnie mówią na to krzyżak i jak docisnę to jedną nogą to jest ciszej i nie tłucze się aż tak.
Czy ktoś na forum miał do czynienia z podobnym przypadkiem ? W książce o Pandzie zbyt wiele nie ma na temat układu kierowniczego... niestety ;( Jeśli ktoś może mi podpowiedzieć co to może być, jak się tego pozbyć to byłbym wdzięczny... zestawów naprawczych do kolumny kierowniczej nie spotkałem nigdzie ani elementów ale mam nadzieję że są tam jakieś części które się po prostu zużywają i są wymienne ;D