Numer postu:#16przez zimny41 » N 18:50, 13 lut 2011
Witam, dzięki za odpowiedzi. widzę że większośc z was leje półsyntetyk 10w40 i chyba też tak zrobię mobil 1 10w40 bo tego przebiegu nie jestem pewien w 100%, a mam jeszcze jedno pytanie. jak ustalić jaki mam filtr oleju bez wchodzenia pod miśka, bo słyszałem że są dwa rodzaje filtra olejowego (niższy i wyższy ). na stronie filtrona jakoś ciężko to rozgryść. może znacie jakąś metodę? czy muszę legnąć pod miśkiem?
edit Huczas jedna kropka kończąca zdanie lub przecinek rozdzielający w zupełności wystarcza.
Numer postu:#17przez Franek16i » N 19:50, 13 lut 2011
ja zawsze zlewam olej i odkrecam filtr i jade z nim w reku zeby nie bylo:) bo juz pare razy sie tak najezdzilem bo nie taka czesc dali a tak na wzor jest bez przypalu:)
Numer postu:#19przez bambrys » Pn 19:30, 14 lut 2011
na stronie filtrona jest podane numery silników od jakiego były stosowane dane filtry i od następnego numeru jakie się stosuje , sprawdź sobie w dowodzie albo z homologacji jaki masz numer silnika i zobaczysz jaki potrzebujesz
Numer postu:#27przez t-przemek » N 9:16, 23 paź 2011
ja mam trochę ponad 40kk i leję od dłuższego czasu mobil super 10w40, ale uważam, że jak ktoś jeździ delikatnie (ja śmieje się że to jest jazda "na emeryta" ) to rodzaj oleju nie ma, aż takiego znaczenia, gdyż silnik nie dostaje jakichś bardzo wysoki temperatur. Ważne jest, aby nie był to jakiś olej "z przemytu od ruskich" bo tańszy tylko coś firmowego. Bajo
Numer postu:#30przez bambrys » N 12:52, 23 paź 2011
właśnie napisz coś więcej o motulu bo sam mam zamiar przejść z castrola , napisz z jakiego oleju przeszedłeś i czy widziałeś różnice i jaki masz przebieg