Szopek napisał(a):Dzisiaj stał się cud, z pandy przestało cieknąć. Przyznaje, że nie wiem jakim cudem, ale jest sucho (nawet gdy stała wcześniej to ciekło, teraz nie).
Szopek, u mnie było podobnie, raz leciało plama na podłodze w garażu a w następnym tygodniu sucho !
Dałem samochód do mechanika, odkręca i dzowni do mnie, że czemu chce wymieniac pompe jak jest sucho !
Ja mówię mu, że dolewam ciągle płyn chłodzący itd itd, i mówi "ok to jutro niech pochodzi i zaobserwuję jeszcze".
Ok przyjeżdzam jutro a on wymienił pompę bo to jednak przyczyna. Pokazał mi jej uszkodzenie i powiedział, że w zależności jak się ułożyła (bo nie kręciła się gładko tylko przeskakiwała jakby na trybach jakichś) to leciało. I to prawda, raz plama była raz nie. Zmieniona pompa i spokój, nie dolewam płynu, jak będzie dalej, będę relacjonował. Przypuszczam, że u Ciebie też tak może byc lub tj napisał kolega
shrek1973
Drodzy uźytkownicy. Ten temacik przerabiałem zaraz po zakupie autka. Moim zdaniem obiawy pasują do padniętego uszczelnienia tej zaznaczonej na zdjęciach rury na wyjściu z pompy. Albo jest tam oring albo wargowa uszczelka jak u mnie. Koszt kilka lub kilkanaście złotych ,wymiana w warsztacie chyba ze 30