pandanie napisał(a):Aha tak przy okazji, to czy przy zmianie wtryskiwaczy należy coś programować, wpisywać jakieś nr z wtryskiwaczy w komputerze pokładowym w Pandzie, i czy po zamontowaniu należy tylko odpowietrzyć listwę(wcisnąć odpowietrznik) i normalnie odpalić samochód??
pandanie napisał(a):Jednak poradziłem sobie bez rozłączania przewodu paliwowego od listwy wtryskowej. Trochę się napociłem aby zamontować wtryskiwacze z listwą ale się dało. Aha warto napisać dlaczego wymieniałem wtryskiwacz. Otóż od jakiegoś czasu paliła mi się kontrolka od wtryskiwaczy (żółta check) a co za tym idzie Panda nie miała mocy przy przyspieszaniu, jak wciskałem gaz do dechy to czuć było delikatne szarpanie samochodem, z wydechu "pyrkało", trochę nierówno pracował silnik. A jak podpiąłem pandę pod komputer to wyskakiwał błąd P0300(Częste/ wielokrotne wypadanie zapłonów) i P0304(Wypadanie zapłonu cylinder nr 4) - Uwaga zauważyłem że wypadanie zapłonu występowało przede wszystkim jak był zimny silnik. Okazało się że po wielu różnych próbach eliminacji problemu( test: cewek, sond lambda; wymiana: pompy paliwa, przewodów, świec, oleju, filtrów powietrza i oleju) ostatecznie na szczęście wymiana wtryskiwacza załatwiła sprawę.
Powrót do Mechanika - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości