Numer postu:#1 przez jkbsrwk » Śr 8:40, 16 lip 2014
Witam mam taki problem w swojej pandzie, że raz na jakiś czas poprostu stoi zamknięta i nagle zaczyna wyć alarm. Oczywiście sprawdzam okna i drzwi- wszystko pozamykane jak należy. W związku z tym mam pytanie, gdyż szykuje mi się dalszy wyjazd. Czy jest jakaś możliwość szybkiego odłączenia alarmu np. poprzez wyjęcie bezpiecznika i nie spowoduje to problemów z zapłonem?:) Dodam, że alarm był montowany przy zakupie w salonie i jest on firmy Cheetah. Pozdrawiam
Numer postu:#5 przez olo 1 » Pt 21:08, 18 lip 2014
Nie wiem czy to pomoże,ale kiedyś miałem alarm z "detektorami ruchu"takie czujki w środku i po nagrzaniu wnętrza wyło,odłączyłem od centralki i był spokój.
Numer postu:#6 przez Dorian1.1 » N 0:34, 20 lip 2014
Podaj model centralki poszuka się instrukcji i powie które z pinów masz zewrzeć we wtyczce od sterownika w alarmie coby odpalał.
Za kierownicą Pandy życie staje sie piekniejsze:-) Niebiesko-biały znikający punkt... Spokojnie to tylko ja i moja Pandzia:-) http://www.facebook.com/PandapoBydgosku Zapraszam
MES, ELM, KKL i wiedza zawsze pod ręką jesteś w Bdg kontaktuj się
Numer postu:#8 przez Dorian1.1 » Pn 23:11, 21 lip 2014
jkbsrwk napisał(a):A gdzie szukać tej centralki?:P
Jeśli zakładał ją kumaty specjalista to tam gdzie ciemno i ciasno w najmniej spodziewanym miejscu. (za gniazdem OBD albo za Body tam są zazwyczaj.)
Za kierownicą Pandy życie staje sie piekniejsze:-) Niebiesko-biały znikający punkt... Spokojnie to tylko ja i moja Pandzia:-) http://www.facebook.com/PandapoBydgosku Zapraszam
MES, ELM, KKL i wiedza zawsze pod ręką jesteś w Bdg kontaktuj się
Numer postu:#9 przez jkbsrwk » Wt 19:33, 22 lip 2014
Nie wiem co to Body, szukałem pod kierownica wszedzie gdzie tylko dałem rade wsadzić głowe i nic Ale udało mi sie znaleźć instrukcję od tego alarmu i jedyna przydatna informacja jaką tam znalazłem to wprowadzenie alarmu w tryb serwisowy- czyli wyłączenie go:) Mam nadzieje, że to pomoże.
Numer postu:#10 przez mikesystem » Śr 18:28, 22 paź 2014
Powiem szczerze mam bardzo podobny problem. u mnie nie wyje tylko zapalaja się wszystkie kierunkowskazy i sie palą.po 2-3 h mam rozładowany akumulator i musze odpalac na kable. jak juz sie zorientowalem ze to od alarmu to zamykam na kluczyk ale to nie rozwiazuje problemu. najgorsze że to nie za kazdym razem tylko raz na ruski rok.Alarm montowany fabrycznie (chyba). Gdyby ktoś znał rozwiązanie to byłbym wdzieczny.
Numer postu:#11 przez Ros0mak » N 22:14, 14 sie 2016
Czy autor tematu rozwiązał problem samoczynnie włączającego się alarmu? Mam dokładnie taki sam alarm czyli Cheetach zakładany przy zakupie auta. Obecnie po zamknięciu samochodu, po około 30 sek. alarm zaczyna wyć bez powodu.