Numer postu:#12 przez MDMA66 » Wt 13:34, 20 paź 2015
Witam
Posiadam problem z rozruchem auta.
Mianowicie zdarza się że po przekręceniu kluczyka w stacyjce na zapłon auto w ogóle nie kręci. Akumulator mam sprawny świece z kablami wymienione.
Zdarzyło mi się tak już 3 razy. Dwa razy było tak, że po odczekaniu auto z powrotem zaskakiwało i pali od strzału. Znowu wczoraj problem się pojawił i już się nie dało odpalić. Zostawiłem auto w mieście i na nogach zawędrowałem do domu.
Poczytałem forum. Potencjalne usterki: Masa, kostka stacyjki, rozrusznik. Dziś zabrałem klucze i do auta...sprawdziłem jeszcze raz, znów pali od strzału pojechałem do elektryka. Elektryk nie chce sprawnego auta chce zepsute, bo on nie będzie sprawdzał 150 przyczyn i za to później będę płacił...troszkę mnie to zdziwiło ale nic.
Dzwonię do drugiego przez to, że na bank rozrusznik znowu mój mechanik, że to może być zawieszający się immobiliser i jak się to zdarzy jeszcze raz to mam spróbować zapasowymi kluczykami.
A wy koledzy jak myślicie?
Jeszcze raz przedstawie procedure...
Wsiadam do auta. Przekręcam kluczyk. Dmuchawa chodzi radio chodzi sprawnie...wszystkie kontrolki świecą , po czym gasną prawidłowo. Daje zapłon i kompletna cisza.
Ostatnio edytowano Wt 20:37, 20 paź 2015 przez
Romix13, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Poprawiono iterówki i polskie znaki. Naruszenie Pkt.11 Reg.Forum ! Proszę zwracać uwagę na pisownię.